Σε θέλει ή όχι; Πώς το καταλαβαίνεις από ένα μήνυμα  thumbnail

Aλεξάνδρα, αναγνώστρια του boro.gr

Σε θέλει ή όχι; Πώς το καταλαβαίνεις από ένα μήνυμα
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά,Λοιπόν,πέρασαν 3 μήνες από το χωρισμό μας,χωρίς καμιά επαφή.Εγώ τον αγαπώ και τον σκέφτομαι ακόμα.Σήμερα που σας γράφω,έχει τα γενεθλιά του και του έστειλα μήνυμα,ευχόμενη ειλικρινά ότι καλύτερο και χαρούμενο γι'αυτόν.Μου απάντησε μετά από 10 λεπτά,θερμά αλλά και λίγο τυπικά (νομίζω)..Δεν ξέρω τι να κάνω.Όλο αυτό το διάστημα δεν μπόρεσα να δω κανέναν άλλον ερωτικά,αν και είχα νέες γνωριμίες.Θέλω να του πω πως τον αγαπάω,πως ό,τι νιώθω γι αυτόν,δεν το εχω νιώσει για κανέναν άλλον (αλήθεια!).Τον αγαπάω και δεν είναι ιδέα μου.Θέλω να τον δω έστω και τυχαία,αλλά μένει μακριά μου (Καλαμάτα-Πύλος).

Πάντως,με έχει αφήσει με την απορία πώς εμείς οι δυο θα συνεχίσουμε να ζούμε.Δηλαδή αν συναντηθούμε τυχαία στο δρόμο,και δεν είναι γιορτή για να του πω κάτι τυπικο,τι θα πούμε;

 

 


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Όλγα Κωνσταντίνου
Φαίνεται από την αφήγηση σας ότι η σχέση αυτή ήταν μια πολύ σημαντική και ουσιαστική σχέση στην οποία είχατε επενδύσει συναισθήματα, όνειρα, προσδοκίες. Έχετε χωρίσει τρεις μήνες από μια τέτοια σχέση οπότε είναι απόλυτα λογικό να νιώθετε ακόμη συναισθήματα για αυτόν ιδιαίτερα αν δεν ήταν δική σας επιλογή ο χωρισμός.


Όταν χωρίζουμε από μια σημαντική συντροφική σχέση για μας καλούμαστε να αποεπενδύσουμε, να πενθήσουμε, να θρηνήσουμε τα συναισθήματα, τα όνειρα, τις προσδοκίες μας. Νομίζω ότι βρίσκεσθε σε μια τέτοια φάση πένθους ως αποτέλεσμα μια σημαντικής συμβολικής απώλειας. Αυτή τη φάση πένθους, του αποχαιρετισμού χρειάζεται να την περάσετε ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να έρθει το καινούριο στη ζωή σας. 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X