Σαλάτα iceberg στη σχάρα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τα κρεμμύδια</strong></p>
<ul>
<li>1 κούπα ( 250 ml) ξύδι από λευκό κρασί</li>
<li>100 γρ. ζάχαρη</li>
<li>240 ml νερό</li>
<li>2 φύλλα δάφνης</li>
<li>½ κ.γ μπούκοβο</li>
<li>½ κ.γ. χοντρό αλάτι</li>
<li>500 γρ. κρεμμύδια κόκκινα, πολύ λεπτά κομμένα</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>(1/4 της κούπας) 50 ml ξύδι από λευκό κρασί</li>
<li>½ κ.γ μουστάρδα Dijon</li>
<li>½ κούπα ελαιόλαδο</li>
<li>40 γρ. θρυμματισμένο blue cheese και έξτρα για σερβίρισμα</li>
<li>4 καρδιές μαρουλιού iceberg, το κάθε τέταρτο κομμένο κατά μήκος, χωρίς να κόψουμε το κάτω κοτσάνι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p><strong>Για τα κρεμμύδια</strong></p>
<ul>
<li>Αναμειγνύουμε τα 5 πρώτα υλικά και ½ κ.γ χοντρό αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και δίνουμε μία βράση σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.</li>
<li>Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε έπειτα τα κρεμμύδια, τα οποία τα έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος και έπειτα κάθετα σε λεπτές φέτες.</li>
<li>Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά με μια κουτάλα.</li>
<li>Σιγοβράζουμε ξανά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα να κρυώσει μέσα στη μαρινάδα το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>Ανοίγουμε τη γκριλιέρα μας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ή σε ένα τηγάνι με γράμμες.</li>
<li>Παράλληλα, αναμειγνύουμε το ξύδι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Σταδιακά ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι το dressing να αρχίσει να δένει.</li>
<li>Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε με χοντρό αλάτι και με πιπέρι. Βάζουμε μέσα 40 γρ. blue cheese το οποίο το έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια. Και ανακατεύουμε ξανά.</li>
<li>Αλείφουμε με λάδι τις πλευρές από τα μαρούλια που έχουν κοπεί και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε μέχρι οι κομμένες πλευρές να στεγνώσουν για 2 λεπτά, όχι όμως να καούν.</li>
<li>Χωρίζουμε τα μαρούλια στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω το dressing με το blue cheese και τα κρεμμύδια και extra blue cheese.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα