Πώς θα οργανώσω το γάμο μου οικονομικά;

Η σωστή δημιουργία του πλάνου οργάνωσης του γάμου σας, θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να οργανώσετε, όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες της σημαντικότερης μέρας της ζωής σας.. O Νίκος Τσιγαρός ενδυματολόγος και event executive του atelier Konstantinos Tsigaros, σας συμβουλεύει για το πως θα διαχειριστείτε σωστά το χρόνο – από τη δημιουργία του budget μέχρι τη λίστα καλεσμένων – καθώς και πως θα αξιοποιήσετε με το καλύτερο τρόπο τον οικονομικό σας προγραμματισμό, για να γίνουν όλες οι προετοιμασίες του γάμου σας, ένα αξέχαστο απολαυστικό ταξίδι!

Κάντε το γάμο σας όπως ονειρεύεστε, αρκεί…να οργανωθείτε εγκαίρως και να φροντίσετε όλες τις λεπτομέρειες βήμα – βήμα.

Πιο κάτω θα βρείτε μια ολοκληρωμένη λίστα που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να οργανώσετε τις πολλές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που θα χρειαστούν μέχρι το γάμο σας. Από την διαμόρφωση του προϋπολογισμού σας μέχρι τη δημιουργία της λίστας των καλεσμένων σας. Ξεκινήστε με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί και θέστε  προθεσμίες για τον εαυτό σας. Αν έχετε λιγότερο από έξι μήνες για να προγραμματίσετε το γάμο σας μη πανικοβάλλεστε. Ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό και  μην αφήνετε τίποτε στη τύχη που θα μπορούσε να επισκιάσει τη χαρά του γάμου σας.

6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

1.Αποφασίστε το ύφος του γάμου που θα θέλατε. Επίσημος ή απλός, ανοιχτός ή κλειστός.

2.Διαμόρφωση προϋπολογισμού (budget): Ορίστε το σύνολο των χρημάτων που έχετε αποφασίσει να δαπανήσετε. Επιλέξτε μόνο  επαγγελματίες που θα εξασφαλίσουν το προσδοκώμενο για εσάς αποτέλεσμα, μέσα στον προϋπολογισμό που έχετε ήδη αποφασίσει.

3. Επιλογή εκκλησίας. Επιλέξτε την εκκλησία που επιθυμείτε σε σχέση πάντα με το ύφος του γάμου σας και ασχοληθείτε με το τυπικό των απαραίτητων εγγράφων.

 4. Ορισμός ημερομηνίας γάμου. Επιλέξτε τη καλύτερη για εσάς ημερομηνία του γάμου σας. Μη διστάσετε να επιλέξετε και ημέρες πέραν του Σαββάτου και της Κυριακής.

5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

1. Νυφικό. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε το νυφικό σας. Ο σωματότυπός σας, ο χαρακτήρας σας και το στυλ του γάμου που επιθυμείτε, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην επιλογή του νυφικού σας, προσαρμοσμένο πάντα στα πλαίσια του προϋπολογισμού που διαθέτετε.

 2.Δεξίωση. Επιλέξτε το χώρο της δεξίωσης εφόσον αυτή περιλαμβάνεται στον αρχικό σας προϋπολογισμό. Στη περίπτωση που, ο χώρος που θα επιλέξετε δεν διαθέτει catering θα πρέπει να προσλάβετε μια εταιρία που θα εξασφαλίσει τις επιθυμίες σας και να αποφασίσετε από κοινού το τελικό μενού και τον τρόπο σερβιρίσματος (μπουφές ή σερβιριστό). Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοστολογίου, παίζει ο αριθμός των καλεσμένων σας.

3. Στολισμός εκκλησίας και δεξίωσης. Αποφασίστε για το ύφος του στολισμού της εκκλησίας και της δεξίωσης σε σχέση με το στυλ του γάμου σας.

4. Λίστα καλεσμένων. Αρχίστε να καταρτίζετε τη λίστα καλεσμένων σας σε σχέση με το χώρο που έχετε επιλέξει για τη δεξιωσή σας.

5. Φωτογραφίες.  Επιλέξτε το φωτογράφο και σχεδιάστε μαζί του το ύφος και το πλάνο της συνολικής φωτογράφισης και επιμέλειας του βίντεο του γάμου σας.

 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

1. Χτένισμα. Αποφασίστε ποιός επαγγελματίας θα αναλάβει το χτένισμά σας σύμφωνα με το στυλ σας και του ύφους του γάμου σας.

2. Make up. Κλείστε τον ή την make up artist που θα επιμεληθεί το νυφικό σας μακιγιάζ.

3. Dj. Επιλέξτε τον άνθρωπο που θα καλύψει μουσικά τη  δεξίωση και δημιουργήστε μαζί του τη λίστα που θα απογειώσει το γαμήλιο πάρτι σας.

4. Προσκλητήρια. Διαλέξτε τα προσκλητήρια σας σύμφωνα με το συνολικό concept του γάμου σας.

5. Μπομπονιέρες. Φροντίστε οι μπομπονιέρες σας να είναι σχετικές με το συνολικό στυλ του γάμου σας και εξασφαλίστε ότι θα είναι αρκετές για τους καλεσμένους σας καθώς και για αυτούς που δεν θα παραβρεθούν στη τελετή σας.

3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ 

 1. Πρόβες νυφικού, εσώρουχα. Ξεκινώντας τις τελικές πρόβες του νυφικού που έχετε επιλέξει, φροντίστε να έχετε αγοράσει τα κατάλληλα εσώρουχα που  θα διαμορφώσουν ιδανικά τη σιλουέτα σας.

 2. Αξεσουάρ. Επιλέξτε τα νυφικά αξεσουάρ σε σχέση με την εποχή και το στυλ του νυφικού σας, που θα δημιουργήσουν το total Bridal look.

3. Βέρες.  Διαλέξτε το στυλ που εξυπηρετεί την αισθητική σας.

4. Κοστούμι γαμπρού. Επιλέξτε μαζί του το κοστούμι που του ταιριάζει σε σχέση με τον χαρακτήρα του, το σωματότυπό του, το στυλ του και του ύφους του γάμου σας.

5. Λίστα γάμου. Ανοίξτε λίστα γάμου στο κατάστημα που σας ενδιαφέρει ή τραπεζικό λογαριασμό.

6. Κουμπάροι. Επιλέξτε τα δώρα τους.

2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ 

1. Λίστα καλεσμένων. Ξεκινήστε με τις τελευταίες πιθανές αλλαγές στη λίστα καλεσμένων και φροντίστε για τη διαμονή και φιλοξενία των φίλων σας που θα έρθουν από μακριά.

2. Bachelor party. Οργανώστε το bachelor party αν αυτό περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό σας και στα σχέδιά σας.

3. Ταξίδι του μέλιτος. Αποφασίστε τον προορισμό σας και εξασφαλίστε έγκαιρα τα εισιτήρια σας.

 1 ΜΗΝΑΣ ΠΡΙΝ

1. Προσκλητήρια. Ξεκινήστε να μοιράζετε ή να στέλνετε τα προσκλητηριά σας.

2. Νυφική ανθοδέσμη.  Επιλέξτε τη νυφική σας ανθοδέσμη ανάλογα με το στυλ του νυφικού σας. Κανείς δεν σας υποχρεώνει  να αποτελεί συνέχεια του στολισμού της εκκλησίας και της δεξίωσης καθώς από μόνη της αποτελεί ένα διαφορετικό αξεσουάρ.

3. Μεταφορικό μέσο. Αποφασίστε για το μεταφορικό μέσο που θα σας οδηγήσει στην εκκλησία καθώς και για τον στολισμό του.

4. Νύχτα γάμου. Οργανώστε από νωρίς που θα περάσετε τη πρώτη νύχτα του γάμου σας.

Μια εβδομάδα πριν

1. Follow up. Ενημερωθείτε πόσοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά σας.

2. Ενημερώστε το catering και τον χώρο της δεξίωσης για τον τελικό αριθμό των καλεσμένων σας.

3. Προβάρετε στο σπίτι σας τα νυφικά σας παπούτσια για να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σας και για να τα συνηθίσετε.

4. Τακτοποιήστε κάθε τελευταία λεπτομέρεια που έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα.

Η μέρα του γάμου!!!

1. Χαλαρώστε, η πολυπόθητη ημέρα έφτασε.

2. Απολαύστε, τη περιποίηση του κομμωτή και της μακιγιέρ.

3. Διασκεδάστε το, χαρείτε τον εαυτό σας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί.

4. Συγκινηθείτε με ότι συμβαίνει.

5. Κάψτε το, γλεντήστε με τη καρδιά σας εσείς, ο σύντροφός σας, οι οικογένειές σας και οι καλεσμένοι σας.!!

Σχετικά άρθρα