Πώς θα διαλέξω το σωστό σουτιέν;

Τα εσώρουχα είναι το πιο σημαντικό μέρος στην γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας! Μπορεί να φοράτε τα πιο σέξι και ακριβά ρούχα, τα μαλλιών σας  να είναι όμορφα, το μακιγιάζ σας άψογο, αλλά αν δεν φοράτε το σωστό σουτιέν, είμαι βέβαιη ότι δεν θα είστε ικανοποιημένη με τη συνολική εμφάνιση σας.

Από την fashion editor, Στέλλα Καμπανού

Ένα σουτιέν που τραβάει ή δεν εφαρμόζει σωστά θα χαλάσει την εικόνα ακόμη και του πιο ακριβού φορέματος. Το σωστό σουτιέν σας δίνει την απαιτούμενη στήριξη, ενώ σας κάνει να νιώθετε άνετα. Όχι μόνο σας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά καθορίζει τη μέση σας ώστε να φαίνεστε πιο αδύνατες, ενώ θα κάνει κάθε ρούχο να φαίνεται καλύτερο επάνω σας. Η εύρεση του σωστού σουτιέν χρειάζεται σίγουρα χρόνο και υπομονή, αλλά ο τρόπος που θα σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε θα αξίζει όλη την προσπάθεια. Πως επιλέγουμε όμως το σωστό εσώρουχο; Οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν αν το σουτιέν που φορούν είναι το κατάλληλο κι έτσι σκορπούν τα χρήματα τους αγοράζοντας λάθος εσώρουχα.

 

Πως θα καταλάβετε αν το σουτιέν σας είναι λάθος;

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να καταλάβετε αν επιλέξατε το λάθος σουτιέν:

  • Αν το στήθος σας “ξεχειλίζει” από το σουτιέν- είτε από τα cups, είτε από τα πλάγια.
  • Το κέντρο του σουτιέν, δηλαδή το ύφασμα ανάμεσα στα cups, δεν αγγίζει το θώρακα.
  • Αν το σουτιέν ανεβαίνει στο πίσω μέρος.
  • Αν έχετε κόκκινα σημάδια στους ώμους σας, στο τέλος της ημέρας, από τις τιράντες του σουτιέν σας.
  • Αν το στήθος σας φαίνεται χαλαρό ή δεν έχουν το σωστό σχήμα.
  • Εάν αισθάνεστε ότι οι ώμοι σας τραβιούνται προς τα εμπρός.
  • Αν το ύφασμα στα cups του σουτιέν κάνει τσακίσεις.
  • Αν οι μπανέλες ερεθίσουν το δέρμα σας ή πιέζουν το θώρακα.
  • Αν οι τιράντες γλιστρούν από τους ώμους σας.

Πως να διαλέξετε το σωστό σουτιέν;

Μετρηθείτε!

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι δεν ξέρουν ακριβώς το μέγεθος του στήθους τους με αποτέλεσμα να ψωνίζουν σουτιέν, σχεδόν στην τύχη! Θα είστε τυχερές αν βρείτε μια πωλήτρια να σας βοηθήσει στην επιλογή, όμως εσείς είστε οι μόνες που γνωρίζετε ακριβώς τις ανάγκες του σώματός σας! Βγάλτε λοιπόν τις μεζούρες και βρείτε το νούμερο σας:

Ξεκινάμε μετρώντας την περιφέρεια του θώρακα! Οι περισσότερες γυναίκες μετράνε το σημείο κάτω από το στήθος, δηλαδή εκεί που σταματά το σουτιέν, καλό θα ήταν όμως να μετρήσουμε και πάνω από το στήθος, να περάσουμε δηλαδή τη μεζούρα περιφερειακά γύρω από το θώρακα μας, κάτω από τις μασχάλες κλπ. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να θυμόμαστε πως τα πλευρά μας διαστέλλονται και συστέλλονται με την αναπνοή, οπότε θα ήταν καλύτερο να μετρήσουμε με τη μεζούρα και στις δυο αυτές περιπτώσεις.

 

Τα εκατοστά της περιφέρειας του θώρακά σας είναι ουσιαστικά το νούμερο του σουτιέν σας, π.χ. 65, 70, 75, κλπ. Αν βρίσκεστε κάπου ενδιάμεσα ανεβείτε ή κατεβείτε προς το πλησιέστερο μέγεθος. Για παράδειγμα με περιφέρεια θώρακα 77 ή 78 εκατοστά θα ανεβείτε στο νούμερο 80, ενώ αν η περιφέρεια θώρακα σας είναι 71 ή 72 κατεβαίνετε στο νούμερο 70.

Στην συνέχεια,μετρήστε την περιφέρεια του στήθους σας, περνώντας απαλά την μεζούρα γύρω από το στήθος στο ύψος της θηλής. Αφαιρέστε από την περιφέρεια του στήθους την περιφέρεια του θώρακα για να βρείτε το σωστό μέγεθος του cup.

 

Διαφορά Στήθους- Θώρακα (εκ.) Μέγεθος CUP
10 < AA

10 – 12

A

13 – 15

B

15 – 17

C

18 – 20

D

20 – 22

DD ή (E)

23 – 25

F ή (DDD)

26 – 27

G

28 – 30

H

Για παράδειγμα, αν η περιφέρεια στήθους σας είναι 87 εκατοστά και η περιφέρεια θώρακα 74 εκατοστά,τότε η διαφορά μεταξύ τους είναι 13 εκατοστά, σύμφωνα με τον πίνακα μέγεθος cup, B. Άρα το σουτιέν που θα πρέπει να επιλέξετε είναι 75Β!

 

Βρείτε τον τύπο σας!

Υπάρχουν σουτιέν πολλών, διαφορετικών τύπων, όπως είναι τα σουτιέν full cup, τα demi cup, τα σουτιέν με ενίσχυση, τα αθλητικά σουτιέν, σουτιέν minimizer και maximizer, σουτιέν μητρότητας, σουτιέν θηλασμού, τα σουτιέν t-shirt, τα στράπλες, κλπ.

Επιλέξτε το στυλ που σας ταιριάζει έχοντας κατά νου τις ανάγκες σας και τον τύπο του στήθους σας, αν δηλαδή είναι μικρό ή μεγάλο.

Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος θα πρέπει να μείνετε μακριά από τα σουτιέν με ενίσχυση ενώ θα πρέπει να ψάξετε για σουτιέν με την φαρδύτερες τιράντες και φαρδύτερη πλάτη καθώς παρέχουν άνετη και σταθερή υποστήριξη. Τα full cups, επίσης θα “αγκαλιάσουν” και θα κολακεύσουν το στήθος σας. Προτιμήστε σουτιέν με μπανέλα, καθώς παρέχουν καλύτερη στήριξη κάτω από το στήθος. Τέλος ένα απλό στυλ σουτιέν, χωρίς πάρα πολλή δαντέλα, θα κάνει το στήθος σας να φαίνεται μικρότερο!

Από την άλλη, οι γυναίκες με μικρό στήθος καλύτερα να επιλέξουν σουτιέν demi cup, μιας και αυτά μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετική ανάταση, και να δημιουργήσουν μια εξαιρετική γραμμή λαιμού και επιπλέον καμπύλες. Τα σουτιέν με ενίσχυση, όμως, είναι το μυστικό σας όπλο, καθώς προσθέτουν τον πολυπόθητο όγκο στις καμπύλες σας!

Tip: Στα στράπλες επιλέγετε ένα νούμερο μικρότερο για να είστε σίγουρες ότι δεν σας πέφτει και θα σας δίνει την απαιτούμενη στήριξη!

Και το κυριότερο, δοκιμάστε το!

Σε καμία περίπτωση, μην αγοράσετε σουτιέν χωρίς να το δοκιμάσετε με το σκεπτικό “έλα μωρέ, θα μου κάνει”! Όπως είδαμε προηγουμένως οι πιθανότητες λάθους είναι πολλές. Βεβαιωθείτε λοιπόν πω το σουτιέν που είστε έτοιμες να αγοράσετε σας στηρίζει επαρκώς, φέρνει το στήθος στη θέση του χωρίς να το πιέζει και πάνω από όλα σας κάνει να νιώθετε άνετα και σας γεμίζει αυτοπεποίθηση!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα