Πάβλοβα από την Αυστραλία με μπανάνες, του Στέλιου Παρλιάρου.

<h2>Η διάσημη αυτή τούρτα με βάση από μαρέγκα γεννήθηκε στην Αυστραλία προς τιμήν της διάσημης ρωσίδας χορεύτριας Πάβλοβα.</h2>
<div class="after_content_image">
<div class="ingredients ing_resp">
<h1>Υλικά</h1>
<strong>Μαρέγκα</strong>
<ul>
<li>4 <span>ασπράδια</span> αυγών</li>
<li>150 γρ. <span>ζάχαρη</span> λευκή, κρυσταλλική</li>
<li>70 γρ. <span>ζάχαρη</span> καστανή, κρυσταλλική</li>
<li>10 γρ. <span>κορν φλάουρ</span></li>
</ul>
<strong>Σος</strong>
<ul>
<li>125 γρ. <span>ζάχαρη</span> λευκή, κρυσταλλική</li>
<li>120 γρ. <span>νερό</span></li>
<li>90 γρ. <span>ζάχαρη</span> καστανή, κρυσταλλική</li>
<li>1 κ.σ. <span> φρέσκο χυμό λεμονιού</span></li>
<li>1 <span> κλωναράκι βανίλιας</span></li>
<li>1 <span>μπανάνα</span> ψιλοκομμένη</li>
<li>20 γρ. <span>ρούμι</span> μαύρο</li>
</ul>
<strong>Σερβίρισμα</strong>
<ul>
<li>500 γρ. <span>κρέμα γάλακτος</span> με 35%-36% λιπαρά</li>
<li>4 <span>μπανάνες</span>, κομμένες σε ροδέλες</li>
</ul>
</div>
</div>
<p><strong>Μερίδες:</strong> 8, <strong>Προετοιμασία:</strong> 1 ώρα, <strong>Ψήσιμο:</strong> 2 ώρες, <strong>Αναμονή:</strong> 2 ώρες</p>
<p><strong>Μαρέγκα</strong><br /> Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια έως ότου αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (λευκή και καστανή). Μόλις σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα, σταματάμε το χτύπημα.<br /> Με ένα μολύβι σχεδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκ. Αναποδογυρίζουμε το χαρτί και το ακουμπάμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά τη μαρέγκα και την απλώνουμε εντός του περιγράμματος του κύκλου, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας χοντρός δίσκος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C και ψήνουμε τη μαρέγκα για 2-2½ ώρες. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμη όταν έχει στεγνώσει καλά και δεν έχει υγρά σημεία και όταν ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.</p>
<p><strong>Σος</strong><br /> Με ένα μαχαίρι σχίζουμε το κλωνάρι βανίλιας κατά μήκος, το ανοίγουμε και μαζεύουμε από το εσωτερικό του τα σποράκια, τα οποία ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το κλωναράκι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά -εκτός από το ρούμι- και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 4 λεπτά (από όταν αρχίσουν να κοχλάζουν), μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αν έχουν μείνει κομμάτια μπανάνας, τα πιέζουμε με ένα κουτάλι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.</p>
<p><strong>Συναρμολόγηση</strong><br /> Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζουμε τη σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα, από πάνω ρίχνουμε τις ροδέλες μπανάνας και περιχύνουμε με τη σος.</p>
<p>- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/tou-kosmou/afstralia/pavlova-me-mpananes/#sthash.m24TpV5Y.dpuf</p>

Σχετικά άρθρα