Αλάτι: Οι χρήσεις του στην υγεία, ομορφιά και μαγειρική

<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Η ιδιότητά του είναι να νοστιμίζει τα φαγητά μας. Όμως όπως φαίνεται το αλάτι έχει και άλλους άσσους στο μανίκι του που το κάνουν ένα χρήσιμο συστατικό και εκτός κουζίνας.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Το αλάτι είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της καθημερινής μας ζωής και οι γνωστές του χρήσεις ξεπερνούν τις 14000!!! Πολλές από αυτές αφορούν τις χημικές ιδιότητες των συστατικών του αλατιού (χλώριο και νάτριο) και αφορούν τη διατροφή ανθρώπων και ζώων όπως και πολλά άλλα καθημερινά θέματα.</span><br /><span style="color: #000000;"> Το αλάτι βρίσκεται ελεύθερο στη φύση, είτε σαν ορυκτό είτε σαν το αποτέλεσμα της εξάτμισης του θαλασσινού νερού. Μπορεί να φτάσει στη Γη όμως και από το διάστημα, με τους μετεωρίτες.</span></p>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Οι αμέτρητες χρήσεις του</span></h3>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Οι 14000 χρήσεις του αλατιού που ήδη αναφέραμε στην εισαγωγή ίσως σε μας να φαίνονται πάρα πολλές. Όμως οι περισσότερες από αυτές τις χρήσεις ήταν γνωστές στις προηγούμενες γενιές. Πολλές από αυτές τις χρήσεις ήταν το να βοηθήσουν σε απλές καθημερινές δουλειές του νοικοκυριού πριν την εμφάνιση των σύγχρονων χημικών καθαριστικών και συντηρητικών. Πολλές από αυτές τις χρήσεις έχουν στην ουσία περάσει στην αχρηστία, όμως εξακολουθούν να είναι πρακτικές και πολύ οικονομικές.</span></p>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Στην κουζίνα</span></h3>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Βράσιμο νερού </strong>– το αλάτι που προσθέτουμε στο νερό κάνει το νερό να βράζει σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, επομένως μειώνει τον αναγκαίο χρόνο βρασίματος (δεν κάνει το νερό να βράζει πιο γρήγορα).</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Ξεφλούδισμα αυγών</strong> – αν βράσουμε τα αυγά σε αλατισμένο νερό, θα μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.</span><br /><span style="color: #000000;"> Αυγά ποσέ – αν χρησιμοποιήσουμε τον ατμό από αλατισμένο νερό, τα ασπράδια θα δέσουν καλύτερα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Φρεσκάδα αυγών</strong> – Γεμίστε μία κούπα με νερό και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Βάλτε μέσα το αυγό. Τα φρέσκα αυγά θα πάνε στον πάτο ενώ τα παλιά αυγά θα επιπλέουν.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Διατήρηση φρούτων</strong> – κομμένα μήλα, αχλάδια και πατάτες αν βουτηχτούν σε κρύο ελαφρά αλατισμένο νερό δεν θα μαυρίσουν.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Βραστές πατάτες</strong> – σουρώστε τις βρασμένες πατάτες και βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα. Ραντίστε τις με αλάτι. Με αναμμένο το μάτι της κουζίνας ανακατέψτε με μία κουτάλα τις πατάτες (ή κουνήστε ολόκληρη την κατσαρόλα). Το αλάτι θα απορροφήσει όλο το επιπλέον νερό που έχουν διατηρήσει οι πατάτες στο εσωτερικό τους.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Για καθαρά λαχανικά</strong> – Για να είσαστε σίγουροι ότι τα λαχανικά που καταναλώνεται είναι εντελώς καθαρά και κυρίως τα φυλλώδη όπως είναι το λάχανο, το μαρούλι, το σπανάκι, τα χόρτα, κάντε τους ένα μπάνιο σε αλατισμένο νερό. Αφήστε για αρκετά λεπτά και ξεπλύνετε καλά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σαλάτες</strong> – αλατίστε τις σαλάτες αμέσως πριν τις σερβίρετε, τα λαχανικά θα διατηρηθούν τραγανά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Κατά της κατακράτησης υγρών των λαχανικών </strong>– Για να φτιάξετε τα τέλεια σοταρισμένα κολοκυθάκια και μελιτζάνες πρέπει να είναι ελεύθερα από το νερό που περιέχουν. Πριν τα μαγειρέψετε βάλτε τα σε ένα τρυπητήρι, ρίξτε αλάτι και αφήστε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 20 λεπτά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθαρισμός Πουλερικών</strong> – για να αφαιρέσετε πιο εύκολα τα νεύρα των φτερών από τα πουλερικά, τρίψτε το δέρμα με αλάτι πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το πουλερικό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Για ζουμερά πουλερικά </strong>– Διατηρείστε το άπαχο κρέας των πουλερικών ζουμερό τρίβοντας τα με αλάτι πριν το ψήσετε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Ζαχάρωμα </strong>– όταν φτιάχνετε γλάσο για γλυκίσματα προσθέστε ελάχιστο αλάτι, θα αποφύγετε το ζαχάρωμα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Λαδωμένα κατσαρολικά</strong> – τρίψτε το σκεύος με χαρτί κουζίνας και αλάτι. Το λίπος θα εξαφανιστεί.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Λεκιασμένες κούπες</strong> – τρίψτε τις κούπες με αλάτι, θα εξαφανιστούν οι επίμονοι λεκέδες από καφέ ή τσάι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθαρισμός φούρνου</strong> – το αλάτι και η κανέλα αφαιρούν τις δυσάρεστες οσμές και τα λίπη του καμένου φαγητού από το φούρνο. Ανακατέψτε αλάτι και κανέλλα σε νερό και ψεκάστε τον φούρνο όταν είναι ακόμη ζεστός (όχι καυτός). Όταν στεγνώσει, τρίψτε τον με μία βούρτσα ή σκληρό ύφασμα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Το λάδι πήρε φωτιά </strong>– αν ξεχάσετε το λάδι στο τηγάνι και πάρει φωτιά, ρίξτε μία χούφτα αλάτι. Η φλόγα θα υποχωρήσει και θα μπορέσετε να απομακρύνετε το φλεγόμενο τηγάνι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καφές φίλτρου</strong> – μία ελάχιστη δόση αλατιού μέσα στο φίλτρο της καφετιέρας όταν φτιάχνετε καφέ, θα βελτιώσει τη γεύση αλλά κυρίως θα αφαιρέσει την πικράδα που παίρνει ο καφές όταν μένει πολλές ώρες στην κανάτα της καφετιέρας.</span><br /><span style="color: #000000;"> Μυρωδιά κρεμμυδιού – τρίψτε τα δάχτυλά σας με ένα μείγμα από αλάτι και ξύδι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Κλειστά δοχεία</strong> – αν χρησιμοποιείτε σπάνια τα θερμός ή κλειστές κανάτες/δοχεία, αφού τα πλύνετε και στεγνώσουν, ρίξτε λίγο αλάτι πριν τα κλείσετε και τα αποθηκεύσετε ξανά. Το αλάτι θα εμποδίσει τα δοχεία να μυρίζουν «κλεισούρα». Θυμηθείτε να ξεπλύνετε το αλάτι πριν τα ξανά χρησιμοποιήσετε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Γυάλισμα ασημικών </strong>– πριν τα πλύνετε, τρίψτε τα με αλάτι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθάρισμα χαλκού</strong> – για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τις δυσχρωμίες σε χάλκινα αντικείμενα, ρίξτε αλάτι πάνω στο προβληματικό σημείο και τρίψτε το με ύφασμα βουτηγμένο σε ξύδι. ή γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ζεστό λευκό ξύδι και τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι. Ψεκάστε πάνω στο χαλκό, αφήστε το για λίγο, στη συνέχεια τρίψτε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθάρισμα νεροχύτη</strong> – ρίξτε ένα μείγμα από νερό και μπόλικο αλάτι στο νεροχύτη σας. Θα εξαφανίσει τις οσμές των σωληνώσεων και θα καθυστερήσει τη συγκέντρωση των λιπαρών υπολειμμάτων στο εσωτερικό των σωλήνων. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ξίδι και σόδα: Βουλωμένος νεροχύτης; Η λύση!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Επιφάνειες κοπής</strong> – Aφού τις πλύνετε με νερό και σαπούνι, τρίψτε τις ξύλινες επιφάνειες κοπής με ένα υγρό ύφασμα και αλάτι. Θα γυαλίσουν, θα καθαρίσουν και θα γίνουν λίγο πιο ελαφριές.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Αν σας έπεσε περισσότερο αλάτι</strong> – αν στο βραστό φαγητό που ετοιμάζετε σας έπεσε περισσότερο αλάτι, κόψτε μία ή δύο πατάτες στη μέση και ρίξτε τις μέσα στην κατσαρόλα. Η πατάτα θα απορροφήσει το αλάτι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Αποφυγή μουχλιάσματος </strong>– για να μην μουχλιάζει εύκολα το τυρί, τυλίξτε το με ένα πανί βρεγμένο με αλατόνερο πριν το βάλετε στο ψυγείο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σφιχτή μαρέγκα</strong> – με μία ελάχιστη ποσότητα αλατιού στο χτύπημα των ασπραδιών, η μαρέγκα θα γίνει πιο σφιχτή / δεμένη.</span><br /><span style="color: #000000;"> Για να κρατήσετε το γάλα φρέσκο – Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο χαρτοκιβώτιο με το φρέσκο γάλα, κλείστε το στόμιο κλειστό και ανακινείστε για να αναμειχθεί.</span></p>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Στο Νοικοκυριό</span></h3>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθαρισμός μπρούντζου </strong>– φτιάξτε μία κρέμα αναμειγνύοντας ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξύδι. Απλώστε την κρέμα στο μπρούτζινο αντικείμενο, αφήστε την για καμιά ώρα και μετά καθαρίστε την τρίβοντας με μαλακό πανί.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σκούπες </strong>– η καινούργια σας σκούπα θα κρατήσει περισσότερο αν την μουλιάσετε σε χλιαρό αλατόνερο πριν την χρησιμοποιήσετε.</span><br /><span style="color: #000000;"> Λεκέδες από κρασί – σκουπίστε με χαρτί κουζίνας όσο γίνεται περισσότερο από το κρασί που χύθηκε και σκεπάστε το λεκέ με αλάτι. Το αλάτι θα απορροφήσει το υπόλοιπο κρασί. Μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό ή αν πρόκειται για χαλί, τρίψτε το αλάτι και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σφουγγάρια </strong>– Για να απολυμάνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας και να διώξετε τα βακτήρια, ανανεώστε τα αφήνοντάς τα να μουλιάσουν για μία – δύο ώρες σε αλατόνερο αφού πρώτα τα έχετε πλύνει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σαπουνάδες</strong> – αν από το μπάνιο σας ή το πλυντήριο το σιφόνι του μπάνιου βγάζει αφρούς, ρίξτε λίγο αλάτι πάνω στο σιφόνι. Ο αφρός θα «κάτσει».</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Ξεθωριασμένα χρώματα</strong> – πλύντε τα χρωματιστά υφάσματα που έχουν ξεθωριάσει (κουρτίνες, χαλάκια) με αλατόνερο για να ζωντανέψετε τα χρώματα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Λεκέδες ιδρώτα</strong> – Διαλύστε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 250 γραμμάρια καυτό νερό. Βρέξτε ένα σφουγγάρι και καθαρίστε με το σφουγγάρι το ύφασμα μέχρι να εξαφανιστούν οι λεκέδες.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Κιτρινισμένα ασπρόρουχα</strong> – Βράστε τα ασπρόρουχα σε διάλυμα από νερό αλάτι και μαγειρική σόδα για περίπου 1 ώρα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Λεκέδες από αίμα</strong> – μουλιάστε τα βαμβακερά και λινά υφάσματα σε κρύο αλατόνερο και μετά πλύντε τα με χλιαρό νερό και σαπούνι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Μούχλα και σκουριά </strong>– μουσκέψτε τους λεκέδες από μούχλα και σκουριά με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και αλάτι. Αν πρόκειται για ύφασμα απλώστε το στον ήλιο και μετά πλύντε το με σαπούνι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σιδέρωμα / Σίδερο </strong>– Εάν έχει λερωθεί η βάση από το σίδερο σας, ζεστάνετε το και καθαρίστε την τρίβοντας -χωρίς να χρησιμοποιήσετε ατμό- πάνω σε ένα απλό χαρτί που έχετε βάλει αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Όταν πέφτει στο πάτωμα της κουζίνας σας ένα αυγό </strong>– επικρατεί το χάος εξαιτίας της μυρωδιάς και της δυσκολίας να αφαιρεθεί από μια σκούπα. Ρίξτε απάνω αλάτι και αφήστε το εκεί για 20 λεπτά και μετά θα είστε σε θέση να το σκουπίσετε αμέσως.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθαρίστε τις μπογιές </strong>– Αν μια χρωστική ουσία λερώσει ένα ρούχο σας, μουλιάστε το για μια ώρα σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 1/2 φλιτζάνι ξίδι και 1/2 φλιτζάνι αλάτι. Εάν το χρώμα επιμένει, επαναλάβετε. Εάν το ρούχο είναι πολύχρωμο, προτιμήστε το στεγνό καθάρισμα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθαρίστε την καφετιέρα σας </strong>– Γεμίστε το γυάλινο χώρο αποθήκευσης καφέ με 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι και μια ντουζίνα παγάκια. Ανακινήστε το μείγμα στα τοιχώματα και αφήστε το εκεί μέσα για μισή ώρα, γεμίστε το μετά με κρύο νερό και ξεπλύνετε.</span><br /><span style="color: #000000;"> αλάτια</span></p>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Στην Υγεία &amp; την Ομορφιά</span></h3>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Γαργάρες </strong>– Αν πονάει ο λαιμός σας κάντε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο (1 ποτήρι νερό με μισή κουταλιά της σούπας αλάτι).</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Δόντια και Ούλα</strong> – Κάντε πλύσεις στόματος με ένα μείγμα αλατιού και μαγειρικής σόδας (ίσα μέρη διαλυμένα σε νερό). Το διάλυμα αυτό δυναμώνει τα ούλα, λευκαίνει τα δόντια και διατηρεί την ανάσα σας καθαρή.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Για τα μάτια </strong>– Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε νερό είναι πρώτης τάξεως καλλυντικό για τα μάτια. Χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε (εξωτερικά) τα κουρασμένα μάτια ή φτιάξτε κομπρέσες για τα πρησμένα μάτια. Για να διώξετε το πρήξιμο από τα μάτια σας, βάλτε μια πρέζα αλάτι σε ζεστό νερό και εφαρμόστε στις πρησμένες περιοχές γύρω από τα μάτια σας με ένα βαμβάκι. Το αλάτι θα διώξει την υγρασία και θα σφίξει το δέρμα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Ποδόλουτρα</strong> – κάντε ποδόλουτρο σε αλατόνερο για να ξεκουράσετε τα πόδια σας, ξεπλύνετε με δροσερό νερό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Τσιμπήματα εντόμων </strong>– βρέξτε το σημείο που σας τσίμπησε το έντομο και ρίξτε επάνω αλάτι για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Εάν σας τσιμπήσει μέλισσα, αφού αφαιρέσετε το κεντρί και έπειτα καλύψτε το τσίμπημα με αλάτι, που θα απαλύνει αμέσως τον πόνο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Στη μπανιέρα </strong>– ρίξτε αρκετό αλάτι μέσα στο χλιαρό νερό της μπανιέρας σας και χαλαρώστε για τουλάχιστον 10 λεπτά, θα σας ξεκουράσει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Πίλινγκ σώματος</strong> – μετά το μπάνιο κι ενώ το δέρμα σας είναι ακόμη υγρό, κάντε μόνοι σας μασάζ με αλάτι. Θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα τονώσει την κυκλοφορία.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Μάσκα προσώπου </strong>– για μία αναζωογονητική μάσκα προσώπου ανακατέψτε ίσα μέρη αλάτι και ελαιόλαδο και κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε τη μάσκα για 5 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία στο δέρμα σας, το ελαιόλαδο ενυδατώνει και το αλάτι διώχνει μακριά τα νεκρά κύτταρα.</span></p>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Άλλες Χρήσεις</span></h3>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Κεριά που δεν στάζουν </strong>– μουλιάστε τα καινούργια κεριά σε αλατόνερο για λίγες ώρες και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα ανάψετε για πρώτη φορά. Όταν καίγονται δεν θα στάζουν.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Στο τζάκι </strong>– που και πού ρίξτε μία χούφτα αλάτι στο τζάκι την ώρα που καίει. Θα βοηθήσει στο να απομακρυνθεί η πίσσα που συγκεντρώνεται στο εσωτερικό της καμινάδας. Για να μειώσετε την αιθάλη στο τζάκι, ρίξτε μια χούφτα αλάτι πάνω στις φλόγες στο τζάκι σας, όχι μόνο θα παράγουν αρκετά ζωηρές κίτρινες φλόγες, αλλά θα βοηθήσει να μειωθεί η αιθάλη στην καπνοδόχο και θα βελτιώσει η ροή του αέρα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Βάζα λουλουδιών </strong>– για να καθαρίσετε τα ίχνη που άφησαν τα λουλούδια και το νερό στο βάζο τρίψτε τα με αλάτι. Αν δεν φτάνετε να τρίψετε τα προβληματικά σημεία, αφήστε το λεκέ να μουλιάσει σε αλατόνερο. Μετά ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Λουλούδια στο βάζο</strong> – μία ελάχιστη ποσότητα αλάτι στο νερό του βάζου θα βοηθήσει τα λουλούδια σας να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Συνθέσεις τεχνητών φυτών</strong> – ρίξτε αλάτι στο δοχείο που έχετε σκοπό να τοποθετήσετε τη σύνθεση. Ρίξτε λίγο κρύο νερό στο αλάτι και φτιάξτε τη σύνθεσή σας. Το αλάτι θα στερεοποιηθεί καθώς θα στεγνώνει και θα κρατήσει τα φυτά στη θέση τους.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καθαρίστε τεχνητά άνθη</strong> – Βάλτε τα σε μια λεκάνη γεμάτη αλάτι και ανακατέψτε τα. Ρίξτε μια ματιά στο χρώμα του αλατιού και θα δείτε τι έχετε καταφέρει.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Αγριόχορτα </strong>– αν φυτρώνουν αγριόχορτα ανάμεσα σε τούβλα και μπετό, ρίξτε αλάτι στις τρύπες που έχουν οι επιφάνειες. Με προσοχή ρίξτε από πάνω νερό ώστε το αλάτι να φτάσει σε βάθος.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Παράθυρα χωρίς πάγο</strong> – τρίψτε το παμπρίζ του αυτοκινήτου σας με αλάτι, το χιόνι και η υγρασία δεν θα παγώσουν πάνω στο τζάμι σας. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε νερό με αλάτι και τρίψτε τα παράθυρα. Δεν θα σας ενοχλήσει πια κανένας παγετός, ακόμα και όταν ο υδράργυρος είναι μείον 32 βαθμούς.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Κατά του πάγου σε σκάλες, πεζοδρόμια </strong>– Ως γνωστόν το αλάτι δεν αφήνει το χιόνι να γίνει πάγος, οπότε τους χειμερινούς μήνες το ρίχνετε στις σκάλες και το πεζοδρόμιο σας.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Άοσμα παπούτσια </strong>– ρίξτε λίγο αλάτι μέσα στα πάνινα παπούτσια, θα απορροφήσει την υγρασία και τα παπούτσια σας δεν θα μυρίζουν άσχημα.</span><br /><span style="color: #000000;"> Για να σβήσετε την φωτιά που ανάψετε με πετρέλαιο – ρίξτε αλάτι (μη χρησιμοποιείτε ποτέ νερό στη φωτιά από πετρέλαιο).</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Απωθήστε τους ψύλλους</strong> – Πλύνετε το σκυλόσπιτο με αλάτι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Για δροσερό κρασί στο λεπτό </strong>– Εάν χρειάζεστε εκτάκτως το κρασί σας να παγώσει τότε το αλάτι και εδώ κάνει τα μαγικά του. Βάλτε πάγο στην βάση μια σαμπανιέρας, με μερικές κουταλιές αλάτι προσθέστε το μπουκάλι και συνεχίστε να βάζετε εναλλάξ αλάτι και πάγο μέχρι να γεμίσει η σαμπανιέρα. Μετά προσθέστε νερό. Σε 10 λεπτά θα πίνετε στην Υγειά σας!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Με τα λίγα παραδείγματα που μόλις διαβάσατε, είδατε πόσο περισσότερα πράγματα μπορεί να κάνει το αλάτι πέρα από το να νοστιμίσει το φαγητό μας;</span><br /><span style="color: #000000;"> Άλας λοιπόν, το αλάτι της ζωής μας!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><span style="color: #000000;">proionta-tis-fisis.com</span></span></p>

Σχετικά άρθρα