Ποιο φόρεμα ταιριάζει με τον σωματότυπό μου;

Το μικρό μαύρο φόρεμα είναι μια safe επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα καθώς  μας βγάζει πάντα από την δύσκολη θέση και μας κάνει να δείχνουμε πάντα μοδάτες και άνετες. Ποιο είναι,όμως, το σωστό σχέδιο που κολακεύει το σωματότυπό και την σιλουέτα σου;

Από την Beauty blogger, Έφη Χατζηιγνατιάδου

Δες ποιο σου ταιριάζει…

Σιλουέτα “Μήλο”

Το πιο σύνηθες λάθος είναι να φορέσεις κάτι φαρδύ ή με σχέδια στο πάνω μέρος, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο όγκο. Σκοπός είναι να δημιουργήσεις την οφθαλμαπάτη μιας ισορροπημένης σιλουέτας. Τα φορέματα που αφήνουν τον ένα ώμο ακάλυπτο πετυχαίνουν ακριβώς αυτή την ψευδαίσθηση!

ΤIP: Τόνισε τα δυνατά σημεία της σιλουέτας, όπως για παράδειγμα, τα αδύνατα πόδια σου με μια κοντή φούστα ή ένα σκίσιμο!

Σιλουέτα “Κλεψύδρα”

Είσαι στην κατηγορία των υπερτυχερών! Αυτό είναι το σώμα που θα ήθελε κάθε γυναίκα, καμπύλες αλλά συμμετρικό. Δεν χρειάζεται να καλύψεις ή να αναδείξεις τίποτα. Τα φορέματα που εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα σου αναδεικνύουν τις υπέροχες καμπύλες σου. Το μήκος μπορεί να παίξει από πολύ κοντό ή μέχρι λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

ΤΙP: Απέφυγε τα πολύ φορτωμένα (πέτρες,λουλουδάκια, τρουκς) φορέματα. Σε κάνουν να φαίνεσαι γεμάτη και δεν το θέλουμε αυτό.

Σιλουέτα “Αχλάδι” 

Έχεις το σωματότυπο μιας κλασικής μεσογειακής γυναίκας, θηλυκή και λίγο πιο “βαριά” στο κάτω μέρος του σώματος. Βάλε στο μάτι φορέματα σε γραμμή Α ή με πιο γεμάτη φούστα, που θα καλύψουν κάνοντας την μέση να δείχνει λεπτότερη. Δεν χρειάζεσαι κάτι πολύ κοντό. Λίγο πιο πάνω από το γόνατο είναι το ιδανικό.

TIP: Ένα strapless φόρεμα είναι σύμμαχός σου..Τrust me!

Σιλουέτα με καμπύλες

Μην προσπαθείς να καλύψεις τις καμπύλες σου πίσω από τεράστια και ριχτά ρούχα. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να προσθέσεις ακόμη περισσότερο όγκο στο σύνολο της εικόνας σου. Τα φορέματα που δένουν γύρω από την μέση είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Δημιουργούν την αίσθηση της λεπτότερης μέσης ενώ το ανοιχτό ντεκολτέ δίνει την πρέπουσα έμφαση στο δυνατότερό σου σημείο. Το ιδανικό μήκος είναι μέχρι το γόνατο

TIP:μη φοβηθείς τα prints, ξεγελούν το μάτι. Μην ξεχάσεις το sexy attitude! Σου ταιριάζει 😉

Ψηλόλιγνη σιλουέτα

Πρόκειται για μια προνομιούχα σιλουέτα, που το μόνο που έχει ανάγκη είναι το να μην φαίνεται άχαρη. Ιδανικά επέλεξε ένα φόρεμα που αγκαλιάζει και αναδεικνύει το λεπτοκαμωμένο σώμα σου, που θα έχει όμως και λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από αυτό. Απέφυγε τα στενά και μακριά φορέματα που νομίζεις ότι σε δείχνουν πιο εντυπωσιακή. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν είναι να δείχνουν το καλούπι σου μονοδιάστατο.

TIP: Φόρεσε τακούνια. Το ‘χεις και θα σου χαρίσουν τρομερή θηλυκότητα!

“Μικροκαμωμένη” σιλουέτα

Παρατήρησε το θαύμα που μπορούν να κάνουν για εσένα οι τιράντες που ξεκινούν πάνω από το στήθος και δένουν γύρω από τον λαιμό. Αυτό το τρικ δίνει την εντύπωση ενός πιο γεμάτου μπούστου, άρα και πιο πλούσιας σιλουέτας. Επίσης, μακραίνει τον λαιμό, κάνοντας το μέρος του σώματος σου που τραβάει πρώτο το βλέμμα να είναι τέλειο. Σου ταιριάζει ένα μακρύ φόρεμα καθώς βοηθάει να αναδειχτεί μια τέτοια σιλουέτα.

TIP: Πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν ψηλό κότσο ή κοτσίδα!

Εγκυμοσύνη 

Τα φορέματα που ανοίγουν κάτω από το στήθος, επιμηκύνουν το σώμα και κρατούν την κοιλίτσα και τους γοφούς “incognito”.


Μεγαλύτερες ηλικίες

Το ζητούμενο συχνά εδώ είναι να κρύψουμε τη χαλάρωση στα χέρια. Διάλεξε φόρεμα με πιο φαρδιά μανίκια ή συνδύασε τα με ένα σακάκι ή μπολερό.

Σχετικά άρθρα