Ματιές στις αποκριάτικες στολές της Βενετίας!

Ένα από τα μεγαλύτερα σε συμμετοχή και εντυπωσιακότερα σε φινέτσα και ποικιλία καρναβάλια είναι αυτό της Βενετίας. Μάσκες και στολές φτιαγμένες στο χέρι με πολλή προσοχή και γούστο ομορφαίνουν τους δρόμους της πόλης δίνοντας μία εορταστική νότα!

Ελάτε να κάνουμε ένα μικρό φωτογραφικό ταξίδι!

Η προτετοιμασία των εκδηλώσεων, κάθε χρόνο, ξεκινούν από τον Οκτώβριο. Τον Μάρτη, η Βενετία, μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο θεατρικό σκηνικό. Χιλιάδες κομπάρσοι ξεχύνονται στο λαβύρινθο των στενών, χάνονται μέσα στις γοτθικές καμάρες. Οι φορεσιές τους είναι εμπνευσμένες κατά πολύ από την Commedia dell’ arte, του 16ου αιώνα, κομμένες και ραμμένες σε θεατρικά εργαστήρια ή και σε σπίτια ιδιωτών, μήνες πριν, με χιλιόμετρα κλωστής και πούλιας.

Η μάσκα το σήμα κατατεθέν του καρναβαλιού της Βενετίας εμφανίστηκε κατά το Μεσαίωνα. Εκείνη την περίοδο λέγεται ότι οι άνθρωποι φοβούνταν να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και κρύβονταν πίσω από προσωπεία. Οι βενετσιάνικες μάσκες ήταν συνήθως φτιαγμένες από γυαλί, πορσελάνη ή ακόμα και από δέρμα. Σήμερα βέβαια, για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται ο πιο φθηνός χρωματισμένος γύψος.

Στο καρναβάλι της Βενετίας συμμετέχουν και πολλά ατελιέ υψηλής ραπτικής που παρέχουν μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ φτιαγμένα με πολύτιμα υλικά.

Εντυπωσιακά χρώματα, φτερά, χρυσές λεπτομέρεις και face painting προκαλούν αίσθηση και εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη της κοσμοπολίτικης ιταλικής πόλης.

 

Σχετικά άρθρα