Ψωμί με λιαστή ντομάτα χωρίς γλουτένη

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη</li>
<li>1 κ.γ. αλάτι</li>
<li>3 κ.γ. μπέικιν χωρίς γλουτένη</li>
<li>284 γρ. ξυνόγαλα</li>
<li>3 αυγά</li>
<li>1 κ.γ. πελτές ντομάτας</li>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>50 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομμάτια</li>
<li>25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<p>Ψωμί με λιαστή ντομάτα χωρίς γλουτένη.</p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Σ' ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν. </li>
<li>Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ξυνόγαλο, τον πελτέ, τα αυγά και το ελαιόλαδο.</li>
<li>Περιχύνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και αναμειγνύουμε.</li>
<li>Προσθέτουμε τις λιαστές και τη μισή παρμεζάνα. Ομογενοποιούμε το μείγμα μας και περιχύνουμε σε μια φορμα 10 x 25 που έχουμε αλευροβουτυρώσει.</li>
<li>Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε λίγο στο κέντρο του ψωμιού μας. Αν αυτή βγαίνει καθαρή τότε αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.</li>
</ul>
<p style="text-align: left;"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p style="text-align: left;"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα