Φτιάξε μόνη σου πρωτότυπες αποκριάτικες μάσκες!

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς και ίσως αρκετοί από εσάς δεν έχουν την δυνατότητα ή ακόμα και τη διάθεση να κατασκευάσουν τη δική τους αυτοσχέδια στολή! Εσείς λοιπόν, που επιλέγετε μια πιο «διακριτική» προσέγγιση στο θέμα του καρναβαλιού, με κάνατε να ανατρέξω στα σχολικά μου χρόνια και να θυμηθώ τις μάσκες που φτιάχναμε από χαρτί και λαστιχάκι!

Από την Fashion editor, Στέλλα Καμπανού

 

 

 

 

 

 

Η διαδικασία είναι πάνω-κάτω η ίδια, πρόκειται για τον πλέον εύκολο, δημιουργικό και κυρίως οικονομικό τρόπο να κατασκευάσετε τη δική σας μάσκα! Εμείς σας παρουσιάζουμε τα βήματα και τις ιδέες, εσείς μένει να βάλετε μια κόλλα, ένα χαρτί, ένα ψαλίδι και τη φαντασία σας!

Βήμα πρώτο!

Κάντε μια έρευνα στις μηχανές αναζητήσεις και εκτυπώστε την φόρμα της μάσκας που σας αρέσει!

 

Βήμα δεύτερο!

Αφού εκτυπώσετε το σχέδιο σε χαρτί κόψτε το σχήμα του σε ένα πιο χοντρό χαρτόνι! Εγώ προτίμησα μαύρο χαρτόνι!

Βήμα τρίτο!

Συγκεντρώστε κομμάτια από περιοδικά, εφημερίδες, χάρτινες τσάντες, χαρτιά περιτυλίγματος, ρεταλάκια από υφάσματα, που έχετε στο σπίτι! Ύστερα κάντε κολάζ πάνω στη μάσκα! Σε αυτό το σημείο αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και φτιάξτε τη μάσκα σας όσο ρομαντική ή μίνιμαλ τη φαντάζεστε! Εγώ δεν είχα πολλά, έτσι χρησιμοποίησα απλώς κόλλα και μια σελίδα περιοδικού!

 

 

 

Βήμα τέταρτο!

Κόψτε ένα λαστιχάκι στη μέση, περάστε το από τις άκρες της μάσκα και στερεώστε με κόμπο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  σατέν κορδέλα ή ακόμη και πολύχρωμο κορδόνι παπουτσιού για να δέσετε τη μάσκα στο πρόσωπο σας! Μια ακόμα ιδέα είναι να κολλήσετε ένα καλαμάκι (ξύλινο ή πλαστικό) στην μία άκρη για να την κρατάτε.

Η μάσκα σας είναι έτοιμη, πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Καλή διασκέδαση

Σχετικά άρθρα