Muffins καρύδας

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τα muffins</strong></p>
<ul>
<li>60 γρ. σπορέλαιο</li>
<li>50 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>130 γρ. χυμό πορτοκάλι</li>
<li>100 γρ. αναψυκτικό λεμόνι-λάιμ</li>
<li>190 γρ. ζάχαρη</li>
<li>60 γρ. ινδοκάρυδο</li>
<li>250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>10 γρ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>1 βανίλια (κάψουλα)</li>
<li>100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη</li>
<li>20 γρ. φυστίκι</li>
</ul>
<p><strong>Για την επικάλυψη</strong></p>
<ul>
<li>100 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>1 λάιμ ή χυμό από λεμόνι</li>
<li>ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p style="text-align: left;">Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Σε μια μεγάλη μπασίνα (μπολ) ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη.</li>
<li>Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όλη η διαδικασία στο μίξερ δε θα κρατήσει πάνω από 5-6 λεπτά.</li>
<li>Ετοιμάζουμε τις φόρμες μας (6 αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης για muffins ή φόρμες σιλικόνης ή ταψάκι για muffins), βάζοντας σε κάθε φόρμα ένα χαρτάκι και ρίχνουμε εντός 2-3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.</li>
<li>Προκειμένου τα muffins να μας βγουν ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα προσέχουμε να μην τις υπερχειλίζουμε.</li>
<li>Κατόπιν, τοποθετούμε τις φόρμες πάνω σ’ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.</li>
<li>Μόλις βγουν από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια και ρίχνουμε (ενώ είναι ακόμα ζεστά) το γλάσο που έχουμε φτιάξει, ανακατεύοντας σ’ένα φλυτζάνι μ΄ένα κουταλάκι, ζάχαρη άχνη με σταγόνες λάιμ ή χυμό λεμονιού. Όσο περισσότερο υδαρές-διαυγές το θέλουμε, τόσο περισσότερο λάιμ ή λεμόνι πρέπει να προσθέσουμε. Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο λευκό – πηχτό ελαχιστοποιούμε το λεμόνι και το δουλεύουμε λίγο πιο σχολαστικά.</li>
<li>Τέλος, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο “μελώνουν”.</li>
</ul>
<p style="text-align: left;"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p style="text-align: left;"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα