Τάρτα με ροκφόρ

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<div class="list_title">Για το πιάτο</div>
<div class="list_content">
<ul style="text-align: left;">
<li>400 γρ. αλμυρή ζύμη τάρτας, προψημένη</li>
<li>225 γρ. τυρί κρέμα</li>
<li>225 γρ. μπλε τυρί</li>
<li>120 γρ. αυγά</li>
<li>60 γρ. γιαούρτι</li>
<li>120 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>3 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο</li>
<li>3 γρ. μαϊντανό πλατύφυλλο , ψιλοκομμένο</li>
<li>2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο</li>
<li>2,5 γρ. αλάτι</li>
<li>Πιπέρι λευκό, τριμμένο</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p style="text-align: left;"><strong>Για το πιάτο</strong></p>
<p>Χτυπάμε τα τυριά σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί πλήρως το πρώτο προτού προσθέσουμε το επόμενο. Όσο ανακατεύουμε, σε τακτά διαστήματα απομακρύνουμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα έχει κολλήσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα, το τσάιβς, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά.</p>
<p>Στρώνουμε το μείγμα στη βάση κάθε προψημένης τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 20 λεπτά περίπου για τις ατομικές ταρτιέρες. Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο.</p>
<p>Βγάζουμε τις τάρτες από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν τις κόψουμε. Σερβίρουμε τις τάρτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>yiannislucacos.gr</p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα