Χειροποίητο γεμιστό ραβιόλι με χαλούμι και κόλιανδρο

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. αλεύρι</li>
<li>100 γρ. σιμιγδάλι</li>
<li>40 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>4 κρόκοι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>νερό</li>
<li>1 αυγό για άλειμμα</li>
<li>100γρ.αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. χαλούμι</li>
<li>1 ματσάκι κόλιανδρο</li>
<li>8 ντοματίνια</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>2 κ.σ. δυόσμο</li>
<li>80 γρ. ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>70 γρ. κουκουνάρι</li>
<li>40 γρ. φυστίκια Αιγίνης</li>
<li>100 γρ. σπανάκι</li>
<li>60 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο</li>
<li>20 φύλλα βασιλικού</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>Χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το γάντζο όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό.</li>
<li>Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά στο τέλος το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη, περίπου 10 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από το μίξερ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη ζύμη μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>Κόβουμε το χαλούμι σε μικρά κυβάκια 2 x 2 εκ. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απλά για να αναμειχθεί. Η γέμιση μας είναι έτοιμη.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.</li>
</ul>
<p><strong>Ολοκλήρωση</strong></p>
<ul>
<li>Ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη σε δύο φύλλα μικρού πάχους 0,5 εκ., μήκους 30 εκ. και πλάτους 8 εκ. Για να ανοίξουν πιο εύκολα τα φύλλα μας θα μας βοηθούσε να πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο μας και τη ζύμη μας.</li>
<li>Βάζουμε στο ένα φύλλο 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκ. από την επόμενη κουταλιά που θα βάλουμε. Αλείφουμε το πρώτο φύλλο με αυγό περιμετρικά της γέμισης.</li>
<li>Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας τις άκρες προσέχοντας να μη μείνει αέρας μέσα. Κόβουμε τη ζύμη σε ραβιόλια με ένα τσέρκι (κουπάτ) περιμέτρου 6 εκ. Αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε 3 λίτρα νερό και προσθέτουμε 2 κ.σ. αλάτι. Οταν το νερό μας αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα ραβιόλια μας στην κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά. Καλό θα ήταν να ρίξουμε τα ραβιόλια μας στην κατσαρόλα σε δόσεις και όχι όλα μαζί για να μην μας σπάσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε με προσοχή τα ραβιόλια, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε τη σάλτσα απο πάνω και σερβίρουμε.</li>
</ul>
</div>
<div class="tip">
<div class="title">Tip</div>
<div class="text">Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τα ραβιόλια μας καλό θα ήταν αφου τα βράσουμε να τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και να τα αφήσουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά, να τα στραγγίξουμε καλά και να τα τοποθετήσουμε σε ένα μπολ με αρκετό ελαιόλαδο έτσι ώστε να μη κολλήσουν μεταξύ τους. </div>
<div class="text"> </div>
<div class="text"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></div>
<div class="text"> </div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα