Χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας

<p>Συστατικά</p>
<div class="text">
<ul>
<li><a href="http://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/poyres-melitzanas">πουρές μελιτζάνας</a></li>
</ul>
<p><strong>Για το χταπόδι</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)</li>
<li>3 κ.σ. ξύδι</li>
<li>100ml κρασί λευκό</li>
<li>3 κ.σ. μέλι</li>
<li>5-6 κ.σ. μπαλσάμικο</li>
<li>ελαιόλαδο για το σοτάρισμα</li>
<li>3 κρεμμύδια</li>
<li>15 ντοματάκια σε καρέ</li>
<li>μυρωδικά της αρεσκείας σας</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Ετοιμάζουμε τον <a href="http://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/poyres-melitzanas">πουρέ μελιτζάνας</a><em><span style="text-decoration: underline;">.</span></em></li>
<li>Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.</li>
<li>Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. </li>
<li>Βάζουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά.</li>
<li>Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι. </li>
<li>Σερβίρουμε το καραμελωμένο τραγανό χταπόδι με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα του μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας</li>
<li>Προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια και μυρωδικά.</li>
</ul>
</div>
<div class="tip">
<div class="title">Tip</div>
<div class="text">Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι!</div>
<div class="text">
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα