Λαχανοσαλάτα με ξινόμηλο και σάλτσα γιαουρτιού

<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο</li>
<li>2 μέτρια καρότα, τριμμένα</li>
<li>1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>50 ml χυμός πορτοκαλιού</li>
<li>1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>10 πράσινες ελιές, κατά προτίμηση τσακιστές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες</li>
<li>1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, κοπανισμένα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span></p>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.</p>
<p>gastronomos.gr</p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα