Ζώνη απ'το φουλάρι!

Δώστε χρώμα στην μέση σας με αυτή την εύκολη στην κατασκευή ζώνη. Χρησιμοποιήστε το πολύχρωμο φουλάρι που δεν φοράτε πια και δώστε στην καθημερινή σας εμφάνιση κοσμοπολίτικο αέρα που θα αναβαθμίσει το τζιν παντελόνι. 

Θα χρειαστείτε:

Μια δερμάτινη ζώνη, παλιά ή καινούργια (με πλάτος 4 εκ. τουλάχιστον)

Ένα παλιό, μεταξωτό μαντήλι ή μια λωρίδα υφάσματος της επιλογής σας.

1. Ζητήστε από το τσαγκάρη να αφαιρέσει το μεσαίο κομμάτι της ζώνης αφήνοντας μόνο το κούμπωμα και το τελείωμα με τις τρύπες (εικόνα 1). Ζητήστε του επίσης να κάνει σε κάθε κομμάτι, σε απόσταση περίπου 1,5 εκ. από την άκρη, μία τρύπα διαμέτρου 2 εκ.

2. Διπλώστε το μαντήλι στη μέση και διαγώνια, ενώνοντας γωνία με γωνία, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο αν το φουλάρι είναι τετράγωνο.

Αρχίστε να διπλώνετε τη μακριά πλευρά προς τα μέσα σε πλάτος 4 εκ. όσο δηλαδή το πλάτος του δέρματος.

Συνεχίστε να διπλώνετε ξανά και ξανά μέχρι να σχηματίσετε μια μακρόστενη λωρίδα. Στερεώστε τη γωνία της άκρης στο διπλωμένο μαντήλι, καρφιτσώνοντάς την.

Με βελόνα, κλωστή και μικρές, κρυφές βελονιές στερεώστε τη γωνία από το φουλάρι, στη λωρίδα που έχετε δημιουργήσει (εικόνα 2).

3. Περάστε το μαντήλι μέσα από τις μεγάλες τρύπες σε κάθε κομμάτι της ζώνης με φορά από μπροστά προς τα πίσω ώστε οι άκρες να κρύβονται από το φουλάρι (εικόνα 3) και η ραμμένη γωνία του φουλαριού να είναι από πίσω.

4. Φορέστε τη ζώνη, κλείστε το κούμπωμα και προσαρμόστε το μαντήλι στη μέση σας ώστε να εφαρμόζει τέλεια. Βγάλτε τη ζώνη προσεκτικά και καρφιτσώστε το μαντήλι στη θέση του (εικόνα 4).

5. Με τη ραπτομηχανή ή στο χέρι, ράψτε μια ευθεία γραμμή κοντά στην τρύπα που έχετε περάσει το μαντήλι, η οποία θα ενώνει το μπροστινό μέρος από το φουλάρι με το διπλωμένο από πίσω. Έτσι οριστικοποιείτε το μήκος της ζώνης (εικόνα 5). Κάντε επιπλέον ανάποδες βελονιές και στις δυο άκρες ώστε οι ραφές, που τεντώνονται και δέχονται αρκετή πίεση, να γίνουν ανθεκτικές.

Μικρό μυστικό…

Τα χρώματα της μόδας για ζώνες, σύμφωνα με τον οδηγό χρωμάτων του Ινστιτούτου Pantone για το 2013, είναι: λεμονί, ροδακινί, αφρικανικό βιολετί, μπλε του Μαρόκου, απαλό πράσινο και σμαραγδί.

Πηγή: Δημιουργώ 

 

 

Σχετικά άρθρα