Ψαρονέφρι με πατάτες και κρεμώδη σάλτσα

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>4 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ. μικρές</strong> <span>φρέσκες πατάτες με τη φλούδα</span></span></li>
<li><span><strong>2 κομμάτια</strong> <span>ψαρονέφρι (περίπου 700 γραμμ.) κομμένο σε μενταγιόν (φέτες χοντρές)</span></span></li>
<li><span><strong>2 </strong><span>πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>4</strong> <span>καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>λευκό ξηρό κρασί</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. τσαγιού </strong><span>κρέμα γάλακτος</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)</span></span></li>
<li><span><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><span>πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div class="summary"> </div>
<div class="left">
<div id="container-1">
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<div id="cke_pastebin">Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους). Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.</div>
<div> </div>
<div id="cke_pastebin">Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.</div>
<div id="cke_pastebin">Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι  στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος. Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.</div>
<div> </div>
<div id="cke_pastebin">Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος , το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.</div>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 4</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 30 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Μαγειρέματος:</span> 30 λεπτά</div>
</div>
</div>
</div>
<p><span><span>argiro.gr</span></span></p>

Σχετικά άρθρα