Γαρίδες σαγανάκι και φοκάτσια

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τις γαρίδες</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό γαρίδες Νο.3</li>
<li>2 συσκευασίες κόκκινη σάλτσα με βασιλικό (400γρ.)</li>
<li>200 γρ. φέτα</li>
<li>3 πιπεριές κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια</li>
<li>1/2 πιπεριά πράσινη καυτερή (κέρατο)</li>
<li>φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη και βασιλικό)</li>
</ul>
<p><strong>Για τη φοκάτσια</strong></p>
<ul>
<li>400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>250 γρ. νερό</li>
<li>2 φακελάκια μαγιά</li>
<li>100 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 πρέζες ζάχαρη</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>φρέσκα μυρωδικά</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<p><span>Photo credit: G. Drakopoulos – </span><span>Food Styling: T. Webb</span></p>
<ul>
<li>Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τα κελύφη τους κρατώντας όμως το κεφάλι και την ουρά πάνω τους για ομορφιά
 Για να αφαιρέσουμε το εντεράκι χαράσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το πίσω μέρος της κάθε γαρίδας όχι όμως πολύ ίσα-ίσα να βλέπουμε το έντερο και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε.</li>
<li>Αδειάζουμε τις σάλτσες σε ένα πυρέξ και ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Βυθίζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, βάζουμε μέσα και τις πιπεριές και ψήνουμε για 20 -30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. 
</li>
<li>Αν θέλουμε προσθέτουμε και φέτα βέβαια
 και φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη και βασιλικό ψιλοκομμένα</li>
</ul>
<p><strong>Για τη φοκάτσια
</strong></p>
<ul>
<li>Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο νερό και τις μαγιές.</li>
<li>Ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Περιμένουμε ένα λεπτό και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα του νερού.</li>
<li>Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας.
</li>
<li>Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη… ρίχνουμε λίγο αλεύρι επάνω της για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 40 λεπτά).
</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ένα ταψί 22×32 εκ. στο οποίο βάλαμε μια λαδόκολλα, την οποία έχουμε λαδώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 20 λεπτά. 
</li>
<li>Μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικά θέλουμε πάνω στη φοκάτσια πριν το ψήσιμο (όπως φρέσκα μυρωδικά) ή να την ψήσουμε σκέτη μόνο με λίγο σουσάμι και χοντρό αλάτι.</li>
</ul>
</div>
<div class="tip">
<div class="title">Tip</div>
<div class="text">Οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο! Αν αφαιρέσουμε τα σπόρια από την καυτερή πιπεριά τότε γίνεται λιγότερο καυτερή! </div>
</div>
<div class="text"> </div>
<div class="text"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></div>
<div class="text"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα