Μη ξοδεύεσαι, μεταποίησε το παλιό σου μαγιό!

Πολλές φορές η μεταποίηση είναι λύση ανάγκης, όταν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα, αλλά είναι και δημιουργία! Μεταμορφώνεις το παλιό σου ρούχο με μια δική σου πινελιά και το κάνεις μοναδικό!

Τώρα που το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ μπορείς με την ίδια λογική να μεταποιήσεις τα παλιά σου μαγιό είτε γιατί τα έχεις βαρεθεί είτε για να κρύψεις τυχόν φθορές.

Τι παρεμβάσεις λοιπόν μπορείς να κάνεις στα μαγιό σου; Μπορείς να τοποθετήσεις κρόσια, να περάσεις χάντρες στα κορδονάκια, να τοποθετήσεις διακοσμητικούς φιόγκους ακόμα και να ράψεις παγιέτες.

Παρακάτω υπάρχουν δύο τρόποι να αλλάξεις μόνη σου το παλιό σου μαγιό!

Υλικά:

Ολόσωμο μαγιώ

Ψαλίδι

Κιμωλία για ύφασμα

Βελόνα και κλωστή

Το κυκλάκι από το μπρελόκ σας

 

Διαδικασία:

1. Βάλε το μαγιό πάνω από ένα κουτί ή μια καρέκλα για να το τεντώσεις. Σημάδεψε με την κιμωλία εκεί που θέλεις να κόψεις στη μέση, αφήνοντας ένα κομμάτι μπροστά μήκους 10 εκ. Κόψε όσο πιο σταθερά μπορεί τα κομμάτια που έχεις σημαδέψει.

 

2. Πέρασε το κάτω μέρος του μαγιό από το μπρελόκ και ράψε το κοντά στο μπρελόκ έτσι ώστε να μην κινείται.

 

3. Κάντε το ίδιο βήμα και στο πάνω μέρος του μαγιό.

 

 

2. Ασύμμετρο μαγιό

 

Υλικά

Μαγιώ

Ψαλίδι

Κιμωλία

Βελόνα και κλωστή

 

Διαδικασία: 

1. Βάλε το μαγιό πάνω από ένα κουτί ή μια καρέκλα για να το τεντώσεις. Σημάδεψε με την κιμωλία το σημείο που θέλεις να κόψεις τη μια τιράντα του μαγιό. Μετά δίπλωσε από μέσα λιγότερο από ένα εκατοστό το ύφασμα και ράψε το.

 

2. Σημάδεψε με την κιμωλία από ο ύψος της τιράντας έως πίσω μία καμπύλη. Κάνε μικρά κοψίματα 4-5 εκ. Σε όλη την γραμμή σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους.

3. Μετά άρχισε το “πλέξιμο” : τράβηξε την πρώτη λωρίδα πάνω από την δεύτερη και πάρε την δεύτερη πάνω από την πρώτη. Συνέχισε αυτή την διαδικασία μέχρι το τέλος.

 

 

To αποτέλεσμα των 2 μαγιό… 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα