DIY:Μετατρέψτε τα χειμερινά σας σε καλοκαιρινά!

Τώρα που το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και η ντουλάπα μας χρειάζεται μια ανανέωση, πριν σκεφτείτε να βγείτε στην αγορά, γίνετε πιο δημιουργικές και… μείνετε σπίτι! Ψάξτε καλά μες τη ντουλάπα σας και κυρίως στα παλιά χειμωνιάτικα ρούχα και σίγουρα θα βρείτε θησαυρούς έτοιμους για μεταποίηση!

Από την fashion editor, Κατερίνα Καζία

 

 

 

 

 

Λέξεις κλειδιά στην περίπτωσή μας είναι τα παλιά τζιν παντελόνια και τα πουκάμισα αλλά με λίγη φαντασία οτιδήποτε μπορεί να τροποποιηθεί σε ένα καλοκαιρινό ρούχο, είναι και αυτό που θα ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα μας και θα μας δώσει τη χαρά του καινούριου.

Πιάστε τα ψαλίδια λοιπόν και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Για το τζιν παντελόνι δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, πολύ εύκολα μετατρέπεται σε σορτς κόβοντας απλά τα μπατζάκια στο επιθυμητό μήκος. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το φορέσετε πρώτα και να σημαδέψετε το ύψος που θέλετε να κόψετε. Για extra πόντους δημιουργικότητας αγοράστε τρουκς ή χάντρες και αντιγράψτε κάποιο σχέδιο που έχετε δει ή φτιάξτε το δικό σας. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει σίγουρα.

Στη περίπτωση του πουκάμισου, αν θέλετε μια μικρή αλλαγή μπορείτε να κόψετε το γιακά και να το φοράτε κουμπωμένο μέχρι πάνω. Αν πάλι επιθυμείτε να το μετατρέψετε σε καλοκαιρινό κομμάτι δοκιμάστε να κόψετε τα μανίκια ακριβώς πριν τη ραφή και αν ταιριάζει στην περίπτωση, προσθέστε μια δαντέλα ή ένα μικρό βολάν σε χρώμα που να κάνει αντίθεση με το πουκάμισο.

Μια ακόμα καλή ιδέα είναι, αν έχετε κάποια παλιά παντελόνια που δεν σκοπεύετε να ξαναφορέσετε, να τα μετατρέψετε είτε σε κάπρι είτε σε σορτς, ανάλογα με το κόψιμο του παντελονιού.

Τέλος για τις πιο τολμηρές, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπορ γιλέκο από ένα παλιό φούτερ με φερμουάρ, κόβοντας τα μανίκια ακριβώς πριν τις ραφές και να τις κλείσετε ράβοντας για αντίθεση λευκή δαντέλα. Με τα κομμάτια που περισσεύουν μπορείτε να φτιάξετε τσέπες ή να τα αποθηκεύσετε για άλλη περίσταση.

Οι προτάσεις είναι άπειρες και αν τα καταφέρνετε μπορείτε να αντιγράψετε άριστα ακόμα και σύνολα από τις πασαρέλες. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν βήμα-βήμα πως να κάνετε έξυπνες και γρήγορες μετατροπές στα ρούχα σας. Αν ωστόσο δε νιώθετε επιδέξιες, μπορείτε να πάτε σε κάποια μοδίστρα με τα κομμάτια που θέλετε να αλλάξετε, να πείτε τι θέλετε να κάνετε και να ζητήσετε να μάθετε την τιμή πριν τα αφήσετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Tip: Τα υφάσματα που περισσεύουν μην τα πετάτε! Μπορεί να φανούν χρήσιμα για να διακοσμήσετε κάποιο άλλο ρούχο π.χ. Μπορείτε να ράψετε μια τζιν τσέπη σε ένα καρό πουκάμισο.

Σχετικά άρθρα