Γαρίδες με σύγκλινο, ρεβίθια και ρύζι

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για το πιάτο</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>80 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>80 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ</li>
<li>80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</li>
<li>80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ</li>
<li>80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ</li>
<li>80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ</li>
<li>20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li>120 γρ. ρύζι, μακρύκοκκο</li>
<li>5 γρ. ταμπάσκο</li>
<li>750 γρ. ζωμό ψάρι</li>
<li>120 γρ. ρεβίθια, βρασμένα</li>
<li>350 γρ. ντομάτα κονκασέ</li>
<li>500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι</li>
<li>45 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε φιλέτα</li>
<li>20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο</li>
<li>40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για το πιάτο</strong></p>
<p>Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει μια γυαλάδα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό και το ταμπάσκο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να κρατάει στο δόντι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα κονκασέ και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές.</p>
<p>yiannislucacos.gr</p>

Σχετικά άρθρα