Τάρτα με κρεμμύδια και παρμεζάνα

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για την τάρτα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>500 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη</li>
<li>1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες</li>
<li>25 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>25 γρ. βούτυρο</li>
<li>15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο</li>
<li>120 γρ. αυγά</li>
<li>170 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</li>
<li>αλάτι</li>
<li>μαύρο πιπέρι, τριμμένο</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για την τάρτα</strong></p>
<p>Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, για 10 λεπτά περίπου.</p>
<p>Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια έντονο χρώμα. Αποσύρουμε από το τηγάνι, αναμειγνύουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα, και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια στη βάση της προψημένης τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.</p>
<p>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την κόψουμε.</p>
<p>Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>yiannislucacos.gr</p>

Σχετικά άρθρα