Light λαζάνια με τόνο και άγρια ρόκα

<p><strong><span>Υλικά</span></strong><br /><span>8-10 φύλλα λαζάνια</span><br /><span>100 ml έ.π. ελαιόλαδο</span><br /><span>3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</span><br /><span>2 μικρά κολοκυθάκια, σε μικρούς κύβους</span><br /><span>400 γρ. ντοματίνια, στα 4</span><br /><span>400 γρ. τόνος σε νερό (περίπου 4 κονσέρβες), στραγγισμένος</span><br /><span>½ ματσάκι άγρια ρόκα</span><br /><span>4 κ.σ. πέστο βασιλικού, σπιτικό ή έτοιμο</span><br /><span>αλάτι &amp; πιπέρι</span></p>
<p><span><strong><span>Εκτέλεση</span></strong><br /><span>Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαζάνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, ρίχνουμε πάλι τα λαζάνια στη ζεστή κατσαρόλα και περιχύνουμε με 3-4 κ.σ. λάδι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον τόνο, τη μισή ρόκα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε κάθε πιάτο βάζουμε 2-3 κ.σ. από το μείγμα (κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια, τόνος κτλ.), από πάνω τοποθετούμε 1 λαζανόφυλλο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά (μείγμα, λαζανόφυλλο) και τέλος περιχύνουμε με 1 κ.σ. πέστο.Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με μερικά φύλλα άγριας ρόκας και σερβίρουμε</span></span></p>
<p><span><span><strong>TIP:</strong><span> Για περισσότερο άρωμα, προσθέστε στα υλικά σας ό,τι αρωματικά σάς αρέσουν, όπως άνηθο, μαϊντανό ή ακόμη και μάραθο, αφού τα ψιλοκόψετε φυσικά.</span></span></span></p>
<p><span><span><span><strong><span>ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ</span></strong><br /><span>Την επόμενη φορά αντικαταστήστε τον τόνο με 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια και σοταρισμένη μαζί με τα κολοκυθάκια. Στο σερβίρισμα προσθέστε και ένα πλούσιο τριμμένο τυρί.</span></span></span></span></p>
<p><span><span><span><span>alatikaipiperi.gr</span></span></span></span></p>

Σχετικά άρθρα