Νίκος Γεωργιάδης: Ο πρώην βουλευτής που καταδικάστηκε για υπόθεση παιδεραστίας – Πώς έγιναν οι αποκαλύψεις και η δικαστική πλάνη που επικαλείται(video)

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην βουλευτή Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 28 μήνες με αναστολή. Όταν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις ο Νίκος Γεωργιάδης υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Όπως έγινε γνωστό το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Επίσης του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.


O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ.»

 

nikos georgiadis
twitter/@schuvlaker

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο για την παιδεραστία

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως το 2016 έπειτα από δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην βουλευτής φέρεται να είχε προσαχθεί στις 30.11.2010 από τις Μολδαβικές αρχές «ως μέλος κυκλώματος που κακοποιούσε ανήλικα παιδιά».

Το δημοσίευμα βασιζόταν σε ρεπορτάζ Ρουμάνων δημοσιογράφων με τίτλο “75 ευρώ για ένα βράδυ με 16χρονα”. Εκεί γινόταν λόγος για συμμετοχή υψηλά ισταμένων ευρωπαίων αξιωματούχων στο κύκλωμα παιδοφιλίας της χώρας τους. Το δημοσίευμα μάλιστα επικαλούνταν και μαρτυρίες ανήλικων αγοριών.

Οι πληροφορίες του περιοδικού μιλούσαν για έναν 16χρονο ο οποίος φερόταν να είχε δηλώσει ότι ο Νίκος Γεωργιάδης τον είχε πληρώσει το ποσό των 75 ευρώ προκειμένου να του κάνει μασάζ και στη συνέχει τον βίασε.

Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυριζόταν πως ο Νίκος Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε στόχο είχε να διαπιστώσει αν οι καταγγελίες και τα στοιχεία που υπήρχαν ήταν βάσιμα.

Ο Νίκος Γεωργιάδης παραιτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 2016. Την προηγούμενη ημέρα το περιοδικό HOT DOC είχε προδημοσιεύσει το πρωτοσέλιδό του το οποίο τον κατηγορούσε ανοιχτά για παιδεραστή.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Νίκος Γεωργιάδης ανέφερε «Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

Η ζωή στην Κέρκυρα και οι σπουδές

Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι Κερκυραίος και γεννήθηκε το 1964. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών με τη γενιά του “‘80”. Ήταν συμμαθητής μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τον Γιάννη Βαρδή, τον Σταύρο Λαμπρινίδη (πρώην υπουργός Εξωτερικών) και τον Νίκο Στυλιανίδη (πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών).

Στη συνέχεια σπούδασε νομικά, οικονομικά και κοινωνιολογία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική ανάπτυξη στο πανεπιστήμιο του Sussex έξω από το Brighton του Λονδίνου. Δούλεψε για μια πενταετία ως Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Εξωτερικών Σχέσεων, όπου ασχολήθηκε με θέματα οικονομικής ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Από το 1996 εργάστηκε για ιδιωτικές εταιρείες ως σύμβουλος σε αναπτυξιακά προγράμματα για 35 αναπτυσσόμενες χώρες και οικονομίες μετάβασης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς. Διετέλεσε διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Planet Ernst and Young.

nikos-georgiadis-02
twitter/@GiannisMpathas

Η πολιτική του σταδιοδρομία

Ο Νίκος Γεωργιάδης ασχολήθηκε με τα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία. Υπήρξε πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης αμερικανικού πανεπιστημίου καθώς και ο νεότερος αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, της επίσημης νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 1999 κατέβηκε για πρώτη φορά στην πολιτική με τους “Ταύρους” του Στέφανου Μάνου όπου κατάφερε να πάρει στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο ποσοστό του κόμματος πανελληνίως. Μετά την συμφωνία το 2000 Καραμανλή – Μάνου εντάχθηκε στη ΝΔ και εξελέγη το 2004 πρώτος βουλευτής Κέρκυρας υιοθετώντας το σύνθημα «δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα ρουσφέτι, η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, στην πολιτική μπήκα γιατί είμαι ρομαντικός και όχι για να βγάλω λεφτά»!

Η θητεία του έληξε το 2007 και δεν επανεξελέγη. Ήταν μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2004 εξελέγη πρόεδρος του Κύκλου των Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη(Compsud).

Στις αρχές του 2005 οργάνωσε τα γραφεία του στην Κέρκυρα για το επερχόμενο εκλογικό αγώνα. Ωστόσο κατά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ δεν υπήρχε το όνομά του καθώς προηγήθηκε συμφωνία με την Άντζελα Γκερέκου. Λέγεται ότι η κυρία Γκερέκου ζήτησε να μην είναι υποψήφιος ο κ. Γεωργιάδης.

Το 2005 εκδίδει βιβλίο που έχει γράψει μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη με τον τίτλο “Χελώνες και Τίγρεις”. Σε αυτό χαρακτηρίζει την Ελλάδα “χελώνα της Μεσογείου” και την Ιρλανδία “κέλτικη τίγρη” και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί και με ποιο τρόπο, να μεταλλαχθεί η Ελλάδα από χελώνα σε τίγρη.

nikos-georgiadis
twitter/@GiannisMpathas

Οι προκλητικές δηλώσεις και οι κατηγορίες για… ρουσφέτια

Το ίδιο έτος, ο βουλευτής είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων με τη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του ALPHA για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Είχε υποστηρίξει «εμμένουμε σε αυτή τη μπούρδα» χάνοντας τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής επιρροής. Αργότερα βέβαια ανασκεύασε λέγοντας ότι επρόκειτο για άτοπο όρο αλλά εμμένοντας ότι “είναι χρήσιμο και γόνιμο να συζητηθεί η ουσία της επιχειρηματολογίας μου δίχως αφοριστικές αναφορές”.

Το 2007 είχε κατηγορηθεί από την εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι σε συνομιλία με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Χατζηελευθεριάδη κατά την επέτειο της 4ης Ιουλίου μετέφερε παράνομα προνομιακή πληροφόρηση για έναν διαγωνισμό του δημοσίου προκειμένου να επικρατήσει των ανταγωνιστών του.

Στις 21 Μαΐου 2012 προσχώρησε στο κόμμα του Στέφανου Μάνου “Δράση”.

Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν ενεργό μέλος του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκστρατεία διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Δύο ημέρες μετά την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στη συνέχει παραιτήθηκε και ο ίδιος στις 21 Ιανουαρίου του 2016 ύστερα από το ξέσπασμα του σκανδάλου.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παιδοφιλία: Βουτιά στα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής

Για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων καταδικάστηκε ο Νίκος Γεωργιάδης

Στη φυλακή ο καρδινάλιος George Pell μετά την καταδίκη για τον βιασμό ανηλίκων

Πέτρος Μαντούβαλος: Από βουλευτής στο εδώλιο με 13 χρόνια κάθειρξη – Η εμπλοκή του στο «παραδικαστικό κύκλωμα No2» και η παύση του από δικηγόρος

Σχετικά άρθρα