Κεμπάπ σε σουβλάκι τυλιγμένα με μπέικον

<p><span class="views-label-field-recipe-materials">Υλικά: </span></p>
<div class="field-content">
<div class="item-list">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<ul>
<li class="first matCat">για 18-20 κεμπάπ (ανάλογα με το μέγεθος)</li>
<li>500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή ελιά (δύο φορές περασμένος απο τη μηχανή του κιμά)</li>
<li>300 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή «χεράκι» (δύο φορές περασμένος απο τη μηχανή του κιμά)</li>
<li>2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα</li>
<li>6 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά</li>
<li>100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li>1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη</li>
<li>½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>100 ml νερό ανθρακούχο</li>
<li>40 ml ελαιόλαδο</li>
<li class="last">10-12 φέτες μπέικον, κομμένες κάθετα σε δύο κομμάτια</li>
</ul>
<p class="last" style="text-align: left;"><span class="views-label-field-recipe-execution-desc">Εκτέλεση: </span></p>
<div class="field-content jspScrollable">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνω αρχικά τα δύο είδη κιμά καλά, μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια. Όσο ζυμώνω, προσθέτω σταδιακά την φρυγανιά και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά συμπαγές και συνεκτικό μείγμα. <br /> Προθερμαίνω ένα τηγάνι-ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά. Μπορείτε να ζεστάνετε επίσης την ηλεκτρική ψησταριά, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. <br /> Σε ένα μπολ ανακατεύω το ανθρακούχο νερό και το ελαιόλαδο. Παίρνω ένα μεγάλο κουτάλι και παίρνω κουταλιές από το μίγμα (χρησιμοποιώ το κουτάλι σαν μέτρο για να είναι όσο γίνεται πιο ισοβαρή τα κεμπάπ). Βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου στο νερό και το ελαιόλαδο πλάθω με τις παλάμες μου τα κεμπάπ όπως κάνω και με τα σουτζουκάκια. Καρφώνω στο κέντρο του ένα καλαμάκι για σουβλάκια. Συνεχίζω μέχρινα πλάσω όλα τα κεμπάπ.<br /> Λαδώνω ελαφρώς την ψηστιέρα και βάζω επάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν θέλω να τα ψήσω στο φούρνο, τα βάζω σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνω στους 200ºC, για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.</p>
<p>Μόλις τελειώσω με το ψήσιμο όλων των κεμπάπ, τυλίγω στο κάθε ένα από μισή λωρίδα μπέικον. Επαναφέρω τα καλαμάκια στην ψηστιέρα ή στο φούρνο (στο γκριλ) και ψήνω για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να ξεροψηθεί και να ροδοκοκκινήσει το μπέικον.<br /> Σερβίρω τα κεμπάπ με πίτες για σουβλάκι, ελαφρώς ψημένες μέχρι να μαλακώσουν, με πατάτες τηγανητές και, στην εποχή τους, ώριμες ντομάτες. </p>
<p>www.dinanikolaou.gr/</p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα