Ισπανική τορτίγια με γαλοπούλα και καρότο

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong><br />ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ</p>
<p>500 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ<br />200 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΒΡΑΣΤΗ ΤΟΣΤ FERRANO IFANTIS<br />2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ<br />2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ<br />2 ΚΑΡΟΤΑ<br />8 ΑΒΓΑ<br />1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ<br />½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ<br />1 ΦΛ. ΝΕΡΟ<br />ΨΩΜΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)<br />ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (όχι να κάψει), προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια. Έπειτα ψιλοκόβουμε και βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.<br />Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τη βραστή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια και την σωτάρουμε, για 1-2 λεπτά.<br />Χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα και τα προσθέτουμε στις πατάτες.<br />Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί, αλλά 5 λεπτά, από την άλλη πλευρά.<br />Σερβίρουμε την τορτίγια με ψωμί.</p>
<p>*Στη περίπτωση που έχουν μείνει αρκετά υγρά από το μαγείρεμα των υλικών, τα αφαιρούμε.</p>
<p>chefonair.gr</p>

Σχετικά άρθρα