Ψωμάκια γεμιστά με μοτσαρέλα, πέστο μαϊντανού και πάπρικα

<p>ΥΛΙΚΑ</p>
<p>ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ</p>
<p><strong>ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:</strong><br />1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ<br />20 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ<br />250 ML ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ<br />500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ<br />4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ<br />1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ</p>
<p><strong>ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:</strong><br />200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ<br />5 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU</p>
<p><strong>ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ:</strong><br />5 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT<br />1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ<br />2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ<br />ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ</p>
<p>ΠΑΠΡΙΚΑ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong><br /><strong>Για τη ζύμη:</strong><br />Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, σιγά-σιγά το αλεύρι, το αλάτι, και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.<br />Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.<br />Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.</p>
<p><strong>Για το πέστο μαϊντανού:</strong><br />Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο και ανακατεύουμε.</p>
<p>Πλάθουμε τη ζύμη πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και τη χωρίζουμε σε κομμάτια, σε μέγεθος περίπου 40 γραμμαρίων. Έπειτα ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης, βάζουμε μισό κουταλάκι μουστάρδα, λίγη τριμμένη mozzarella και το κλείνουμε, φτιάχνοντας ξανά μπαλάκι.<br />Τοποθετούμε τα γεμιστά μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα mozzarella και περιχύνουμε με το αρωματικό πέστο μαϊντανού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.</p>
<p>chefonair.gr</p>

Σχετικά άρθρα