Σε ποια περίσταση πρέπει να φοράς τακούνια;

Τα ψηλά τακούνια ΔΕΝ είναι μόνο για το βραδινό ντύσιμο. Ταιριάζουν υπέροχα με παντελόνια, τζιν παντελόνια, φούστες, μίνι φούστες ακόμα και με πυτζάμες!! (όπως είδαμε να φορά κ η Carrie στο Sex And The City!).

Κάθε επίδοξη Carrie λοιπόν πρέπει να υπολογίσει τους διάφορους χώρους που θα βρεθεί, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη απόλαυση του επιτυχημένου περπατήματος με ψηλά τακούνια.

Ο καιρός.

Τα σουεντ, τα σατέν και τα παλ χρώματα ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ αν υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια για βροχή. Κανένα προστατευτικό μέσο για τη βροχή δε σε απαλλάσσει εντελώς από τον κίνδυνο να χάσεις ένα παπούτσι.

Επικίνδυνα σημεία.

Μάθε αν υπάρχει καλντερίμι,γρασίδι και σχάρες. Επίσης μήπως προσέχεις μωρά που μπουσουλάnε; Αν υπάρχουν σκάλες χωρίς κιγκλίδωμα ούτε καν να το επιχειρήσεις. Όταν ανεβαίνεις σκάλες πρέπει να πατάς με τις μύτες των ποδιών, ενώ όταν κατεβαίνεις, να πηγαίνεις αργά, από το πλάι της σκάλας.

Dress Code

Οι ενδυματολογικοί κώδικες είναι μόνο για εκείνους που δε ξέρουν τι θα φορέσουν ή πως να είναι σικ. Να θυμάσαι: Το glamour και τα ψηλοτάκουνα δεν είναι ποτέ υπερβολή. Κάθε κοπέλα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 10 ζευγάρια ψηλοτάκουνα για κάθε σεζόν.

Κοντό τρυφερό ήμισυ.
Αν ο συνοδός σου είναι πιο κοντός από εσένα όταν φοράς τα πιο ψηλά σου τακούνια ξεφορτώσου τον αμέσως!!! Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι μαζί του. Ένα ζευγάρι Manolo κρατάει μια ζωή και δε θα πρέπει να θυσιάσεις το στυλ σου στο βωμό του έρωτα.

Ξέχασε το λεπτό χαμηλό τακούνι.

Μην αφήσεις να σε πείσει κανένας, ιδιαίτερα αν αυτός είναι γένους αρσενικού, ότι τα λεπτά αλλά χαμηλά τακούνια είναι σέξι. Η πικρή αλήθεια είναι ότι κάνουν τους μηρούς και τους αστραγάλους να δείχνουν χοντροί. Είναι πρωινά παπούτσια, είναι πρακτικά, είναι υποτίθεται η εύκολη λύση. Επίσης στη πραγματικότητα, είναι πολύ πιο άβολα και μπορεί να προκαλέσουν πιο εύκολα πόνο στη μέση και στις καμάρες των ποδιών απ ότι ένα καθωσπρέπει ζευγάρι ψηλοτάκουνα.

Μάθε τα πραγματικά χρονικά όρια.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει το ύψος και την επιλογή του στυλ. Η περίσταση και η γνώση του χώρου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιλογή του τακουνιού, για παράδειγμα αν πας σε ένα τραπέζι απλά για φαγητό μπορείς να βάλεις ότι θες αλλά αν πας για χορό κάτι με μπαρέτα είναι ότι πρέπει.

Αυτά για αρχή…. σε λίγες μέρες ακόμα περισσότερες συμβουλές! Και μη ξεχνάτε πότε αυτό που είπε η Merilyn Monroe “Δε ξέρω ποιος ανακάλυψε τα τακούνια, αλλά πάντως όλες οι γυναίκες του χρωστάμε πολλά”

Πηγή: fashionaddicted.gr

Σχετικά άρθρα