Μοσχάρι με μαυροδάφνη και μελωμένη σάλτσα

<div class="summary">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<br />
<ul class="ingredients">
<li class="subtitle"><span>Για τη μαρινάδα</span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1.200 γρ. </strong><span>μοσχάρι χτένι σπάλας, σπαλομίτα</span></span></li>
<li><span><strong>2 φύλλα </strong><span>δάφνη</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>κρέμα βαλσαμικό με σύκο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ. </strong><span>ξίδι με δεντρολίβανο και θυμάρι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος</span></span></li>
<li><span><strong>1-2 κλαδάκια </strong><span>φρέσκο θυμάρι</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>μαυροδάφνη</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για το κρέας</span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>μέτρια κρεμμύδια</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ. </strong><span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>καρότα κομμένα σε φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>αλεύρι</span></span></li>
<li><span><strong>15</strong> <span>δαμάσκηνα</span></span></li>
<li><span><strong>15</strong> <span>βερίκοκα</span></span></li>
<li><span><strong>15</strong> <span>κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ. </strong><span>κρεμα βαλσαμικό με σύκο ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι, πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>ρύζι για το σερβίρισμα</span></span></li>
</ul>
</div>
<div class="left">
<div id="container-1">
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span><strong>Για τη μαρινάδα</strong><br />Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα βότανα, το ξίδι, την κρέμα βαλσαμικό, το κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε από 4 ώρες έως μια νύχτα στο ψυγείο. <br /><strong>Για το κρέας</strong><br />Την επόμενη βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα και φυλάμε στην άκρη την μαρινάδα. Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Το πασάρουμε στο αλεύρι. <br />Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και τα αφήνουμε στο ελαιόλαδο να μαραθούν και να μαλακώσουν για 10'. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2-3'. <br />Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια κρέας είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τέλος περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση σβήνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 15'. <br />Αφαιρούμε το σκέπασμα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30' .<br />Το σερβίρουμε με ρύζι.<br /><br />Μπορούμε βέβαια εναλλακτικά να σιγοβράσουμε το κρέας στην κατσαρόλα αντί για ψήσιμο στον φούρνο. Να ξέρετε όμως ότι ο φούρνος κάνει τέλεια δουλειά και μελώνει όλα τα φαγητά. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα