«Ανακάλυψα πως η γυναίκα μου με απατά. Τα έχω… χαμένα! Να πάρω τα παιδιά και να φύγω;»

Νόμιζα πως ήμαστε ένα αγαπημένο ζευγάρι και ποτέ δεν είχα καταλάβει ότι κάτι μπορεί να «παίζει» με κάποιον άλλο. Είμαστε μαζί 7 χρόνια και έχουμε παντρευτεί.

Μια ημέρα όσο ετοίμαζε τα παιδιά στο δωμάτιο, ήθελα να πάρω ένα τηλέφωνο και χρησιμοποίησα το κινητό της. Όταν προσπάθησα να το ανοίξω, είδα μια ειδοποίηση από έναν άνδρα και μια καρδιά δίπλα του. Ήταν στο Facebook αλλά της είχε στείλει και μήνυμα στον αριθμό της.

Υπήρχε τέτοια εμπιστοσύνη μεταξύ μας που δεν μού πήγαινε το μυαλό. Της μίλησα αλλά εκείνη τα αρνείται όλα. Η αλλαγή όμως στα ρούχα της, το ότι λείπει ώρες που δεν έλειπε παλιά και άλλα παρόμοια με κάνουν να ανησυχώ. Δεν την έχω παρακολουθήσει όμως. Τα έχω χάσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάρω τα παιδιά και να φύγω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η κατάσταση που περιγράφετε είναι από μόνη της στρεσογόνα, πόσο μάλλον αν μιλάμε για μια οικογένεια η οποία έχει και παιδιά, ό,τι ηλικίας και αν είναι. Το ότι ανακαλύψατε κάτι με αυτόν τον τρόπο, είναι ένα δείγμα που… μαρτυρά πως κάτι συμβαίνει αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο ακόμα τι.

Όταν ο ένας σύζυγος απιστεί, δεν είναι τόσο «απλό και εύκολο» όσο συμβαίνει σε μια σχέση. Όταν λοιπόν, ο σύζυγος βρίσκει συντροφιά σε κάποιον άλλο, είναι ένα σημάδι ότι κάτι δυσλειτουργικό υπάρχει στη σχέση του παντρεμένου ζευγαριού.

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι αν πιστεύετε πως μπορείτε να σώσετε τη μεταξύ σας σχέση. Η εμπιστοσύνη σαφώς έχει κλονιστεί και είναι ο «κρίκος» των ανθρώπων που αν σπάσει, δύσκολα επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν. Η λύση του να πάρετε τα παιδιά, δεν λύνει το πρόβλημα και τραυματίζει και τις παιδικές ψυχές χωρίς να χρειάζονται τόσο δραματικά «μέτρα».

Αυτό που προτείνουμε λοιπόν, είναι να κάνετε από τη μια, μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση για το τι συμβαίνει και είναι συνετό να κρατήσετε όσο μπορείτε την ψυχραιμία σας και από την άλλη, να πάτε σε έναν σύμβουλο γάμου αν τυχόν επιθυμείτε να βρείτε μια κοινή λύση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κεφάλαιο «Απιστία»: Αξίζει ο απατημένος σύντροφος να δείξει συμπόνοια;

«Βλέπω τα likes σε κοπέλες και ζηλεύω παθολογικά»! Πώς να αντιμετωπίσεις τα… σενάρια απιστίας;

Σχετικά άρθρα