Γιακουμάκης - Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες με παιχνίδια θανάτου και τραμπουκισμούς thumbnail
Ο απίστευτος Γολγοθάς που ανέβαινε για δύο ολόκληρα χρόνια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, έρχεται στο φως μέσα από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που αποκαλύπτει τα απάνθρωπα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν ο άτυχος νεαρός από ομάδα συμφοιτητών του.

Γιακουμάκης – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες με παιχνίδια θανάτου και τραμπουκισμούς

Ο απίστευτος Γολγοθάς που ανέβαινε για δύο ολόκληρα χρόνια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, έρχεται στο φως μέσα από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που αποκαλύπτει τα απάνθρωπα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν ο άτυχος νεαρός από ομάδα συμφοιτητών του.


Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Βαγγέλης δύο μέρες πριν από την εξαφάνισή του στις 6 Φεβρουαρίου 2015 είχε εκμυστηρευτεί το δράμα που βίωνε σε ένα συμφοιτητή του.


Ανάμεσα στα σοκαριστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι και η προσπάθεια μιας φοιτήτριας της Γαλακτοκομικής Σχολής να αποκρύψει έναν σκληρό δίσκο, μια ανώνυμη επιστολή που έγραφε πως «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», σεξουαλικού τύπου πειράγματα, αλλά και άγνωστες επιθέσεις για τις οποίες δεν μίλησε ποτέ κανείς.


Το άγριο bullying του Βαγγέλη εντάθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και αυτό γιατί σύμφωνα με τους βασανιστές του, «ο Βαγγέλης μιλούσε πολύ». Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν έκανε τίποτα για να τα σταματήσει, παρά το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν , όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους ότι «ο Βαγγέλης δεν θα αντέξει άλλο».


Συγκλονιστική είναι η περιγραφή μιας επίθεσης που έγινε στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνισή του, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.


«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει, ο … του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο, όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει “αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω”. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν “ο Βαγγέλης πέρσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ. Καιρός ήταν”. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει “άσε με ήσυχο, φύγε μη με πειράζεις”», περιγράφει ένας από τους μάρτυρες.


Μάλιστα την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο, με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης να κλειδωθεί στο δωμάτιό του για να μη τον συναντήσει.


Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το bullying που δεχόταν από τον συγκεκριμένο Κρητικό.


«Ο… τον κλείδωνε συχνά έξω από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα ο Γιακουμάκης να μην έχει πού να κοιμηθεί και να περιφέρεται στους διαδρόμους. Είχε φτάσει σε απόγνωση, είχε σκάσει. Μας είπε ότι τον είχε τρελάνει. Ο Βαγγέλης μας είπε μάλιστα και κάτι μπερδεμένο για ένα παράθυρο και καταλάβαμε πως είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του για να γλιτώσει γιατί δεν άντεχε. Είχαμε ακούσει ότι τον είχαν πετάξει τότε από το δεύτερο όροφο πάνω στην τζαμαρία που υπάρχει στη μέση της σκάλας, με αποτέλεσμα να σκάσει πάνω στη τζαμαρία. Σε άλλο χρόνο τον κρεμάσανε ανάποδα έξω από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου και τον είχαν ρίξει από τις σκάλες».


Ερωτήματα επίσης προκαλεί μαρτυρία που αποκαλύπτει πως φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής, η οποία είχε δεσμό με έναν από τους επτά Κρητικούς που φέρονται να τραμπούκιζαν τον Βαγγέλη, προσπάθησε να αποκρύψει έναν σκληρό δίσκο, που περιείχε βίντεο από τα βασανιστήρια του παιδιού.


«Θυμάμαι ότι πριν έρθουν οι αστυνομικοί να ερευνήσουν στην Εστία της Σχολής, κάποια μέρα η… μπήκε στο δωμάτιο, κρατώντας κάποιο αντικείμενο που κάλυπτε με τη μπλούζα της, ώστε να μην είναι ορατό. Το τύλιξε με μια άλλη μπλούζα και το έβαλε στη ντουλάπα της. Τη ρώτησα τι ήταν αυτό και μου είπε “δεν είδες τίποτα, δεν ξέρεις τίποτα”. Μετά από δυο μέρες ήρθαν για έλεγχο στην Εστία οι αστυνομικοί, ενώ το βράδυ εκείνης της μέρας η… πήρε αυτό το αντικείμενο από τη ντουλάπα και βγήκε έξω. Όταν επέστρεψε δεν το είχε μαζί της», περιγράφει ένας μάρτυρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες άλλωστε, οι κατηγορούμενοι συνήθιζαν να βιντεοσκοπούν τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη και ενίοτε κάποιοι από αυτούς να τρώνε πατατάκια, βλέποντας το αποκρουστικό θέαμα.


Το πιο σοκαριστικό από όλα όμως είναι το γεγονός πως υπάρχουν μαρτυρίες ακόμα και για πειράγματα σεξουαλικού τύπου σε βάρος του Βαγγέλη.


«Ο… του έκανε κεφαλοκλείδωμα για να του δείξει ότι είναι δυνατότερος. Τον έριξε στο κρεβάτι μπρούμυτα. Εκεί κι ενώ ο… βρισκόταν ξαπλωμένος από πάνω του εφάπτοντας το κορμί του στο κορμί του Βαγγέλη, του έκανε παλινδρομικές κινήσεις σαν να τον καβαλικεύει», αναφέρει ένας μάρτυρας και αυτό δεν ήταν το μοναδικό σεξουαλικού τύπου πείραγμα.


Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, τον Ιανουάριο του 2015, ο ίδιος φοιτητής τραμπούκισε σε βάρος του Βαγγέλη.


«Ο… ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο, κυκλοφορούσε με το εσώρουχο και έδειχνε το γεννητικό του όργανο μέσα στο εσώρουχό του. Πλησίασε τον Βαγγέλη που αμέσως απομακρύνθηκε, αλλά ο… τον πλησίασε και πάλι προσπαθώντας να σκύψει το κεφάλι του Βαγγέλη στο εσώρουχό του. Ο Γιακουμάκης και πάλι αντέδρασε. Άλλοι φοιτητές ζήτησαν από τον… να σταματήσει να τον πειράζει και σταμάτησε», αναφέρει ένας ακόμα μάρτυρας.


Τέλος στις 2 Μαρτίου 2015 στη Γραμματεία της σχολής έφτασε ένας φάκελος από άγνωστο αποστολέα και παραλήπτη ένα φοιτητή της παρέας των Κρητικών. Ο φάκελος περιείχε επιστολή που έγραφε:


«Όσο κι αν προσπαθείτε να κρυφτείτε, έχω βίντεο που αποδεικνύει ό,τι κάνατε πριν το τέλος του. Θα το πάω στην Αστυνομία και στη Νικολούλη και δεν το έκανα ακόμα γιατί κυκλοφορώ ανάμεσά σας και φοβάμαι. Απλά έτυχε να ήμουν στο λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Πες το σε όλους. Θα σας καταστρέψω. Κι αν δεν ομολογήσετε, θα την πληρώσουν οι οικογένειές σας».


 


Πηγή: www.madata.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X