Δες πως να κερδίσεις πάλι την χαμένη εμπιστοσύνη των γονιών σου μετά την τελευταία σου ''παρανομία''.  thumbnail
Πρέπει να κάνεις όλα τα ''σωστά'' πράγματα. Αρχικά μα δείξεις πως έχεις καταλάβει το λάθο;ς που έκανες.

Δες πως να κερδίσεις πάλι την χαμένη εμπιστοσύνη των γονιών σου μετά την τελευταία σου ''παρανομία''.

Πρέπει να κάνεις όλα τα ''σωστά'' πράγματα. Αρχικά μα δείξεις πως έχεις καταλάβει το λάθο;ς που έκανες. Η πιο σωστή τακτική είναι να ζητήσεις συγγνώμη παρά να αρνηθείς πως έκανες κάτι που δεν έπρεπε, αφού για να έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, πάει να πει πως οι γονείς σου ξέρουν τι έχει γίνει. Με το να κάνεις τον… Κινέζο, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα για εσένα. Όμως ακόμα και αν τα έχεις κάνει όλα αυτά, οι γονείς δεν συγχωρούν πάντα αμέσως. Ή κάνουν πως δεν συγχωρούν τέλος πάντων, γιατί θέλουν να σου δώσουν ένα μάθημα. 

Αν ας πούμε μέθυσες και πήγες και χτύπησες τατουάζ στον αστράγαλο ενώ είσαι ανήλικος-η-είναι και αυτή μια περίπτωση- πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή. Όσο λοιπόν περιμένεις να έρθει η… συγχώρεση, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να απαλύνεις λίγο την κατάσταση. 

Αρχικά δοκίμασε να τους ξαναμιλήσεις. Αν κάτσεις και γράψεις πρώτα αυτά που θες να πεις, θα σε βοηθήσει αρκετά μιας και θα 
συγκεντρώσεις όλες σου τις σκέψεις. Το ότι κάθισες και ασχολήθηκες με το θέμα θα δείξει στους γονείς σου πως σε νοιάζει να παραδεχθείς πως έκανες βλακεία. Επίσης δείξε στους γονείς σου πόσο σημαντικό είναι για εσένα να έχετε καλή σχέση. 

Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να έχεις άμεμπτη συμπεριφορά. Βοήθα στις δουλειές του 
σπιτιού, κάνε τα μαθήματά σου, μην γκρινιάζεις χωρίς λόγο, και κυρίως μην κάνεις αυτό ή κάτι παρόμοιο με αυτό που τους εξόργισε ή τους απογοήτευσε τόσο. Οι πράξεις μιλούν πολύ πιο δυνατά από τα λόγια. 

Το να κερδίσεις πάλι κάποιου την εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά. Απλά κοίτα να μην τους προκαλέσεις ξανά, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, με την συμπεριφορά σου. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X