Τι να κάνεις και γιατί δεν σου άρεσε η πρώτη σου φορά.  thumbnail
Είναι απόλυτα κατανοητό η πρώτη σου φορά να είναι αμήχανη και να μην σε ενθουσιάσει τόσο όσο θα ήθελες ή φανταζόσουν.

Τι να κάνεις και γιατί δεν σου άρεσε η πρώτη σου φορά.

Είναι απόλυτα κατανοητό η πρώτη σου φορά να είναι αμήχανη και να μην σε ενθουσιάσει τόσο όσο θα ήθελες ή φανταζόσουν. Είναι πολύ συχνό να ξέρεις η πρώτη σεξουαλική επαφή να μην αφήνει και την καλύτερη εντύπωση. Δεν είναι ότι έκανες κάτι λάθος ή ότι φταις.Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το άγχος, κάτι πολύ φυσιολογικό. Αν σκέφτεσαι υπερβολικά την κάθε σου κίνηση, τι θα κάνεις, πως θα το κάνεις είναι λογικό να αγχωθείς και να μπλοκάρεις. Οι ταινίες, οι σειρές και τα βιβλία 
τείνουν να «ρομαντικοποιούν» την πρώτη σεξουαλική επαφή, αλλά στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν θα την χαρακτήριζες και τέλεια. Οι περισσότεροι ένιωθαν λίγο κάπως μετά την πρώτη τους φορά λόγω των προσδοκιών που τους είχαν καλλιεργηθεί από το σινεμά κτλ., αλλά και της φαντασίας τους. Του τρόπου που το είχαν στήσει στο μυαλό τους. 

Είναι απόλυτα λογικό αν νιώθεις πως θες να περιμένεις μέχρι να το ξανακάνεις. Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά. Κάθε φορά που κάνεις σεξ θα πρέπει να είναι όταν θα είσαι έτοιμη και δεν θα νιώθεις άβολα. 

Θα πρέπει με το αγόρι σου να μιλήσετε. Να του εξηγήσεις τα συναισθήματά σου. Η επικοινωνία και η κατανόηση είναι πολύ σημαντική για την υγιή σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Αυτή την εμπειρία, η οποία δεν σου άρεσε ή δεν σε ενθουσίασε και τόσο, θα πρέπει να την ξεπεράσετε.

Μπορείτε να προσπαθήσετε πάλι όποτε θέλετε εσείς. Δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί και προθεσμίες. Την επόμενη φορά να είστε πιο χαλαροί και να μην σκέφτεστε υπερβολικά το κάθε τι. Θα δεις πως θα είναι πολύ καλύτερα. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X