Άνδρες και πληρωμένο σεξ: Το απολαμβάνουν πιο πολύ; Αν ναι, γιατί;

Έχω πολλούς άνδρες φίλους, 30 και κάτι η ηλικία τους, και αρκετοί μου έχουν πει ότι κατά διαστήματα πληρώνουν για να κάνουν σεξ.

Είναι ωραίοι εμφανισιακά και δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα να βρουν μια κοπέλα και να κάνουν φυσιολογικό έρωτα. Κάποιες φορές, όταν το συζητήσαμε μου απάντησαν, με λίγα λόγια ότι το θεωρούν απόλαυση.

Φαίνεται πως είναι κάτι που τους ιντριγκάρει. Τρομάζω στην ιδέα ότι μπορεί και ο φίλος μου να θέλει να κάνει έρωτα με μια πόρνη. Γιατί  οι άνδρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ;

Στο ερώτημα απαντά ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Η ερώτηση σας μπορεί να ακούγεται απλοϊκή και η απάντηση αυτονόητη, αλλά δεν υπάρχει στην πράξη καμία ουσιαστική ερευνά για το προφίλ των ανδρών  και τα κίνητρα  τους για το πληρωμένο σεξ.

Μελέτη στο Λονδίνο επιχείρησε να διασαφηνίσει τους λόγους που οδηγούν στην αναζήτηση του πληρωμένου έρωτα σε άνδρες που είχαν τέτοιες εμπειρίες στο παρελθόν. Ανάμεσα στους λόγους ήταν η μοναξιά και η επιθυμία για «καθαρό σεξ» ενώ υπήρξαν ερωτηθέντες που δήλωσαν πως «δεν τρέχει τίποτα» ή «είναι σαν να πίνεις μια μπύρα».

Η καταπιεσμένη λίμπιντο των ανδρών

Η πορνεία και το πληρωμένο σεξ  φαίνεται πως από τις αρχαίες ιέρειες μέχρι τις  παραδοσιακές γκέισες, αλλά και τα σύγχρονα πριβέ κλαμπ για τέτοιου είδους υπηρεσίες έλκουν την ανδρική φαντασία και ίσως όλοι οι άνδρες να ήθελαν αυτήν την εμπειρία ακόμα και αν έχουν ηθικούς φραγμούς και δεν προχωρούν.

Οι οίκοι ανοχής στην ουσία, είναι μια υπηρεσία που απελευθερώνει την καταπιεσμένη λίμπιντο των ανδρών, μέσα σε ένα γάμο ή μια σχέση όπου σταδιακά παύουν να βλέπουν τη γυναίκα τους ως ερωμένη.

Γιατί οι άνδρες απολαμβάνουν περισσότερο το πληρωμένο σεξ;

Οι άνδρες το απολαμβάνουν περισσότερο, γιατί το πληρωμένο σεξ είναι περισσότερο ελεγχόμενο σε σχέση με το σεξ που ιδεολογικοποιείται συναισθηματικά και απαιτεί και άλλα πράγματα πέραν της συνουσίας.

Είναι αυτή η… μαγεία για πολλούς που κρύβει η υπεραξία του χρήματος, αν θέλουμε να μιλήσουμε και με μαρξιστικούς όρους. Ένα απλό χαρτί, ένα φτηνό μέταλλο ή μια πλαστική κάρτα, υποκρύπτει την αγοραστική δύναμη που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν περισσότερο δυνατοί και ασφαλείς ακόμα και στο σεξ.

Θέλουν να νιώθουν ότι εξουσιάζουν τις γυναίκες;

Η σεξουαλική πράξη και για τα δυο φύλα εκτός από την ασυνείδητη εντολή που υπάρχει  από την εποχή της γένεσης, στηρίζεται και πυροδοτείται από τις σχέσεις εξουσίας και καθυπόταξης του άλλου.

Στην πρωτόγονη μορφή και προπολιτισμική ιστορία είναι η μάχη του ισχυρότερου και υγιέστερου, απέναντι στον αδύνατο και ασθενή.

Στα ζώα η μάχη αυτή πολλές φορές είναι και θανατηφόρα , ενώ στους ανθρώπους  αν και λιγότερο επικίνδυνη, έχει και μια τέτοια διάσταση επίσης.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορεί μια ταινία πορνό να βλάψει τη σχέση μου;

Είναι φυσιολογικό να βλέπει πορνό; Οι επιστήμονες απαντούν

Τι παθαίνει η γυναίκα όταν βλέπει πορνό;

Σχετικά άρθρα