Για τις τελευταίες στιγμές της Αλίκης Βουγιουκλάκη μίλησε ο θεράπων ιατρός της, Σωτήρης Αδαμίδης. thumbnail

Για τις τελευταίες στιγμές της Αλίκης Βουγιουκλάκη μίλησε ο θεράπων ιατρός της, Σωτήρης Αδαμίδης.

Καλεσμένος στο «The 2Night Show», αποκάλυψε πώς έζησε μαζί της για 63 ολόκληρες μέρες, καθώς και πώς αντιμετώπιζε η μεγάλη Ελληνίδα σταρ τον θάνατο που την πλησίαζε γοργά.


Όπως εξήγησε ο Σωτήρης Αδαμίδης, «ήμουν κοντά στην Αλίκη, όπως όλος ο απλός λαός. Την απολάμβανα στις ταινίες της αλλά δεν είχα ποτέ προσωπική σχέση. Κάποια στιγμή λοιπόν ευρισκόμενος στο εξωτερικό για μετεκπαιδευτικούς λόγους με κάλεσαν για να είμαι μέσα στους θεράποντες ιατρούς της και το θεώρησα τιμή μου να γυρίσω (από το εξωτερικό) για να είμαι  κοντά της».


collageALIKI.jpg


Μιλώντας σε Ενεστώτα χρόνο, ο Σωτήρης Αδαμίδης είπε για την Αλίκη:


«Η Αλίκη είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος στην συμπεριφορά εκείνης της περιόδου. Δεν φεύγει εύκολα αυτό γιατί έζησα πρωτόγνωρη ένταση. Με έπαιρνε το ιατρικό σώμα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να με ρωτήσουν για την υγεία της, να παρεμβαίνουν επίσης…»


Η ΦΟΒΕΡΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ:


«Ένα βράδυ, τελειώνοντας την επίσκεψη πολύ αργά, μου είπε εκείνη  την φοβερή φράση όταν της  είπα “θέλετε κάτι άλλο κυρία Βουγιουκλάκη;” και μου απάντησε “θέλω να ζήσω κύριε Αδαμίδη, να ζήσω”. Αυτό δεν ξεχνιέται, δεν ξεπερνιέται ποτέ. Είναι η κραυγή βοήθειας, όχι απλώς αγωνίας, απέναντι στον θεράποντα που εμείς είμαστε άοπλοι μπροστά σε κάποια νοσήματα. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να είσαι ειλικρινής, θετικός και να δεις με αγάπη το αίτημα. Έτσι έκανα κι εγώ!»


collage.jpg


Όπως εξηγεί ο θεράπων ιατρός της, έζησε την Αλίκη μετά την επιστροφή της από την Αμερική, όταν πλέον ήταν γνωστό πως είχε πολύ λίγο χρόνο ζωής:


«Ήταν μετά που ήρθε από την Αμερική που μας είπαν ότι έχει πολύ λίγο χρόνο ζωής. Το “δύο εβδομάδες” που είχε ακουστεί, το κάναμε εμείς περίπου τρεις μήνες. Το είχε καταλάβει η Αλίκη ότι είχε λίγο χρόνο, απλά υπάρχει πάντα αυτή η δυσκολία να το αποδεχτούμε. Την πλησίασα με ειλικρίνεια και της είπα ότι θα πάμε αξιοπρεπώς αυτό το δύσκολο κομμάτι και έτσι πήγαμε».


collage3.jpg


ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Η ΑΛΙΚΗ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ:


«Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου η εξοικείωση ήταν πάρα πολύ μεγάλη, η γνώση του επικείμενου τέλους υπήρχε και θα έλεγα ότι με ευγνωμοσύνη αντιμετώπιζε αυτή την πλευρά της ενημέρωσης που της έκανα».


Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ:


«Ένα βράδυ έκανε μια κίνηση που με συγκίνησε πολύ. Ήταν πολύ τρυφερή. Με φώναξε, μία η ώρα το βράδυ και μου λέει “ψιτ! Έλα εδώ!Έφτιαξα ένα νερατζάκι με τα χεράκια μου και θέλω να το δοκιμάσεις”.Εγώ νόμιζα ότι ήθελε να το πάρω στο σπίτι μου, ήταν και αργά και μου λέει: “Όχι έτσι θα μεταλάβεις!” Kαι έβγαλε από το βαζάκι ένα κουταλάκι για να μου το προσφέρει!Υπέροχος άνθρωπος».


star.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X