Αρνάκι στη γάστρα με μανιτάρια, ντοματίνια και δεντρολίβανο

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο (γύρω στο 1 ½ κιλό καθαρό), σε μπουκίτσες</li>
<li class="ingredient">500γρ. μανιτάρια</li>
<li class="ingredient">20 ντοματίνια</li>
<li class="ingredient">3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζανάκι του καφέ φυλλαράκια δεντρολίβανου</li>
<li class="ingredient">1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το φαγάκι σας είναι έτοιμο.</p>
<p>olivemagazine.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα