Θηλασμός: Ποιες τροφές βοηθούν να έχεις γάλα thumbnail

ΠΟΠΗ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει το ότι το δυο μηνών μωράκι μου τρίβει συνεχώς τη μυτούλα του πάνω μου. Επισης ποιες τροφές θα με βοηθήσουν να έχω παχύ γάλα ώστε να χορταίνει. Τις τελευταίες μέρες το γάλα μου είναι πολύ αραιό και η μικρή μου τρώει χωρίς να χορταίνει. Σας ευχαριστώ.

Θηλασμός: Ποιες τροφές βοηθούν να έχεις γάλα

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει το ότι το δυο μηνών μωράκι μου τρίβει συνεχώς τη μυτούλα του πάνω μου.  Επισης ποιες τροφές θα με βοηθήσουν να έχω παχύ γάλα ώστε να χορταίνει. Τις τελευταίες μέρες το γάλα μου είναι πολύ αραιό και η μικρή μου τρώει χωρίς να χορταίνει. Σας ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απαντά ο παιδίατρος Νίκος Βουδούρης 


Δεν είναι κάτι παθολογικό το ότι τρίβει τη μύτη του. Είναι τρόπος επικοινωνίας . Δεν υπάρχει θέμα ποιότητας γάλακτος παρά μόνο ποσότητας. Το γάλα άνα ηλικία του παιδιού και κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει διαφορετική σύσταση . Το μητρικό γάλα πάντα είναι κατάλληλο για το κάθε παιδί. Εφόσον παίρνει βάρος δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. Δεν υπάρχει αραιό ή παχύ μητρικό γάλα . Για τη διατροφή σου χρειάζεται ισορροπημένη κατανάλωση πρωτεινών , υδατανθράκων και λιπών..

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X