«Είμαι 36 ετών και ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνάψω ερωτική σχέση με γυναίκα. Βασικά φοβάμαι. Πώς θα το ξεπεράσω;»

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο περιεκτικός γίνεται. Είμαι 36 ετών και ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνάψω ερωτική σχέση με μια γυναίκα.

Με άλλα λόγια, είμαι τόσο πολύ μόνος ερωτικά, που πλέον νιώθω να υπάρχει μια έλλειψη ισορροπίας και γενικότερα μια αστάθεια εσωτερική, η οποία προέρχεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ίχνος ερωτικής ζωής σε προσωπικό επίπεδο.

Ερωτευόμουν αλλά από απόσταση…

Όλο αυτό με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερα άσχημα και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μου. Από την εποχή που ήμουν ακόμα μαθητής, δεν έβρισκα ποτέ τον τρόπο για να της εκφράσω τα συναισθήματά μου. Ουσιαστικά ερωτευόμουν μεν, από απόσταση όμως δε.

Φυσικά φοβάμαι έντονα και το σεξ, κάτι που όμως δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω. Τι στο καλό μου συμβαίνει και είμαι τόσο μόνος; Και πώς δημιουργείται μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Πουλίδη Παυλίνα

Αντιλαμβάνομαι βάσει των λεγομένων σας ότι υπάρχει μια δυσκολία στο να συνάψετέ ερωτική σχέση με το αντίθετο φύλο. Όπως αναφέρετε, αυτό έχει προκαλέσει ανισορροπία στη ζωή σας και παρατηρείτε μια εσωτερική αστάθεια.

Η μοναξιά που βιώνετε στον ερωτικό τομέα έχει αντίκτυπο στη διάθεσή σας και, όπως είναι αναμενόμενο, συνοδεύεται από κατάθλιψη. Από την περιγραφή σας φαίνεται ότι αυτή σας η δυσκολία ξεκινάει από τότε που ήσαστε μαθητής, τότε ενώ υπήρχαν κοπέλες οι οποίες σας κέντριζαν το ενδιαφέρον δεν ξέρατε πώς να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διστάζετε;

Αντιλαμβάνομαι ότι νιώθετε μόνος και αυτό είναι κάτι που σας απασχολεί έντονα. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό που σας κάνει να διστάζετε και σας εμποδίζει να απελευθερωθείτε όταν έχετε απέναντι σας μια γυναίκα; Μήπως η έντονη ανησυχία για πιθανή απόρριψη δεν σας αφήνει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας;

Όσο για το ερώτημα σας στο πώς δημιουργείται μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, πιστεύω θα ανακαλύψετε τον τρόπο μόλις πιστέψετε στον εαυτό σας και τολμήσετε στο φλερτ. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους δεν έχετε καταφέρει να κάνετε σχέση έως τώρα και πιστεύω αυτό είναι μια καλή αρχή για τη λύση του προβλήματος σας.

Εστιάστε λοιπόν, στις αλλαγές που πρέπει να κάνετε και μην περιμένετε να αλλάξει κάτι όσο εφαρμόζετε την ίδια συμπεριφορά.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μια προσωπική ιστορία: Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στη ζωή μου

Είμαι 20 χρόνων και δεν έχω κάνει ακόμα σχέση. Τι κάνω λάθος;

Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση. Θα βρω άραγε κάποιον που να μου κάνει;

Σχετικά άρθρα