Όσα πρέπει να ξέρετε για τα χάπια τύπου cialis

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που στρέφονται στην λήψη χαπιών για να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή. Αν και τα χάπια δεν είναι αφροδισιακά μπορούν να κάνουν τον άνδρα να νιώσει μάχιμος και δυνατός αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή του ενώ ο βαθμός επικινδυνότητας είναι πολύ χαμηλός.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργό Ουρολόγος-Ανδρολόγος και Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

-Είναι επικίνδυνα τα χάπια που υπόσχονται βελτίωση της σεξουαλικής ζωής; 

Υπάρχουν χάπια που είναι φάρμακα, αλλά και χάπια που θεωρούνται ανεπίσημα αφροδισιακά και οι γιατροί δεν τα  συνταγογραφούν, όπως αυτά που κυκλοφορούν στα sex shops και  στο Internet, αλλά και αυτά που διαφημίζονται  εν γένει ως δυναμωτικά. Τα γνωστά φάρμακα για το σεξ που είναι χημικές ουσίες, όπως και όλα τα φάρμακα, δεν είναι ούτε πανάκεια αλλά ούτε επικίνδυνα.

-Έχουν τα χάπια αυτά παρενέργειες;

Παρενέργειες γνωστές και ακίνδυνες είναι ο πονοκέφαλος και ο πόνος στο στομάχι, τα  φουσκώματα και τα συμπτώματα ρινίτιδας με δυσκολία στην αναπνοή, όπως στα κρυολογήματα.

Σε περιπτώσεις υπέρτασης, όταν οι άνδρες παίρνουν και αντιυπερτασικά, τα χάπια αυτά αξιολογούνται γιατί μπορεί να προκληθεί συνέργεια και πτώση της πίεσης. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στις δυσκολίες της ούρησης, όπως στον προστάτη. Η λήψη χαπιών που βοηθούν την διούρηση και μπορεί επίσης να επιτείνει την πτώση της πίεσης. Οι ουρολόγοι και οι καρδιολόγοι, όμως, είναι ενήμεροι για τις παρενέργειες αυτές και μπορούν να τις διορθώσουν πολύ εύκολα.

Η μονή σοβαρή ίσως και επικίνδυνη παρενέργεια τους είναι η απότομη πτώση της πίεσης που παρατηρείται μονό όταν συγχορηγούνται  με τα νιτρώδη, δηλαδή τις ουσίες που παίρνουν οι άνθρωποι με στεφανιαία νόσο και ισχαιμικά επεισόδια.

Τα χάπια γεννούν και ερωτική επιθυμία στον άνδρα; 

Τα φάρμακα αυτά βοηθούν στην καλύτερη ερωτική ζωή  των ανδρών άρα και των ζευγαριών. Πρέπει όμως να γνωρίζουν πως τα φάρμακα δεν είναι αφροδισιακά και διεγερτικά της επιθυμίας, άρα η επιθυμία για σεξ προϋπάρχει και είναι και απαραίτητη για να δράσουν. Δε μπορεί κάποιος την ώρα που κάνει δουλειές η δεν έχει διάθεση για σεξ παίρνοντας το χάπι να γίνει superman, απλά θα έχει πονοκέφαλο.

-Γιατί οι άντρες στρέφονται στην λήψη χαπιών; 

Τα παίρνουν οι άνδρες απλά γιατί νοιώθουν πως υπάρχει πρόβλημα στύσης  και δεν αποδίδουν όπως παλιά. Κανείς δε θέλει να ζει με μια αναπηρία στη ζωή του, είτε είναι σωματική, είτε είναι ψυχολογική αναπηρία. Οι άνθρωποι φυσικά θέλουν να είναι υγιής και η ερωτική τους ζωή, είναι και αυτή ένα μοναδικό κριτήριο ότι είναι υγιείς, μάχιμοι και ελκυστικοί. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε το μύθο του Σίσυφου: όλοι μα όλοι  άνδρες, όπως και οι γυναίκες, θέλουν μέσα από το σεξ να επιδεικνύουν την ομορφιά τους,  τη δύναμη τους, την υγεία τους, καθώς και να ξορκίζουν την αρρώστια, τη γήρανση και το θάνατο. «Το μόνο αντίδοτο του θανάτου είναι μια ακόλαστη σκέψη ή ακόμα καλύτερα πράξη», για να θυμηθούμε και τον Σαντ.

Σχετικά άρθρα