Ο κύριος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" καλείται να καταβάλει 22.000 - Τι λέει στην επιστολή του thumbnail
Ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, πρέπει να πληρώσει τα πρώτα 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο κύριος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" καλείται να καταβάλει 22.000 – Τι λέει στην επιστολή του

Ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, πρέπει να πληρώσει τα πρώτα 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.


Το μανιφέστο του κ. «Δεν Πληρώνω» κατά των πρώην συντρόφων του


Θυμάστε το κίνημα «Δεν Πληρώνω», το οποίο υποστήριζε με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση; Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν ένας από εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του κυβερνώντος – πλέον – κόμματος, θα έμεναν πιστοί στα λεγόμενά τους. Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Ένα χρόνο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ στην εφορία, για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ!

Το απίστευτο αυτό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει για τις 130 φορές που πέρασε από τα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, από το 2013 έως τα μέσα του 2015. Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση της εφορίας, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ συνολικά θα πληρώσει 22.000 ευρώ, με τα περαιτέρω πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για το διάστημα αυτό.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο υποστηρικτής στου κινήματος «Δεν Πληρώνω», απευθύνει κραυγή αγωνίας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και ότι, όντας, άνεργος, δεν έχει τρόπο να ανταποκριθεί στο ποσό αυτό.


Μιλά για το πρόστιμο των 22.000 ευρώ και την απογοήτευσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ


Με επιστολή που απέστειλε στο protothema.gr ο Γεώργιος Θεοφάνου, το «θύμα» της τακτικής «Δεν Πληρώνω» που καλείται να πληρώσει περίπου 22.000 ευρώ για απλήρωτα διόδια, τόκους κ.λπ, αποκαθιστά την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωσή του.

Μολονότι εξακολουθεί να απευθύνει κάλεσμα σε κινήσεις ανυπακοής και καταγγέλλει το σύστημα και τους εκφραστές του, στο κείμενό του παρουσιάζεται ξεκάθαρα η διάψευση των ελπίδων που εκατομμύρια Ελλήνων, ακριβώς όπως ο Γεώργιος Θεοφάνου, επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά, ο αρχαιολόγος κ. Θεοφάνου αναφέρει στην επιστολή του: «Το κράτος αποκτά μια μαφιόζικη συμπεριφορά όπου τους νόμους τους κάνουμε για το στενό προσωπικό μας συμφέρον και όποιος τους παραβαίνει δεν θα γλυτώσει ποτέ. Την περίοδο αυτή ζούμε ξανά την εποχή πριν τις 25/01/2015 όταν η τρόικα γύριζε σαν κυρίαρχος στα υπουργεία θέτοντας τους νόμους που θα ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως κάτι έχει αλλάξει, γιατί τα ψέματα έχουν κοντά πόδια, όλη η κοινωνία είναι σε αναβρασμό, η εμπιστοσύνη και η ελπίδα προς την κυβέρνηση της ‘Αριστεράς’ χάνεται μέσα στις κινητοποιήσεις. Σήμερα είναι ανάγκη να ριζοσπαστικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των μνημονιακών 
νόμων».


Πίστεψε στο «δεν πληρώνω» και τώρα καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ για διόδια 420 ευρώΑκολουθεί αυτούσια η επιστολή του Γεώργιου Θεοφάνου 


«Μια απάντηση πριν καταντήσω βορά του συστήματος.
Ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τη δημοσίευση, το θέμα μου μόνο αν πάρει διαστάσεις μπορεί να λυθεί. Και πρέπει να δώσω μερικές εξηγήσεις σε μερικούς που είναι η καλή και νόμιμη κοινωνία και σχολιάζουν με κακεντρέχεια αυτό που συμβαίνει σε μένα προσωπικά, αλλά και σε πολλούς άλλους. 

Πρώτα να πω ότι δεν έθιξα κανέναν προσωπικά, κανένας από σας δεν πλήρωσε για τα διόδια μου, ούτε οι υπάλληλοι στα γκισέ των διοδίων δεν θα πάρουν σύνταξη εξ αιτίας μου. Δεν πλήρωνα γιατί δεν μου περίσσευαν να πληρώσω και γιατί νόμιζα ότι οι δρόμοι έχουν πληρωθεί από το δημόσιο πάνω από το κανονικό και ότι τα διόδια είναι ένα άλλο χαράτσι που δεν πρέπει να πληρωθεί γιατί τα χρήματα δεν πάνε στο κράτος αλλά στους μεγαλοεργολάβους και τους δανειστές. 

Ό,τι έγινε ήταν στα πλαίσια της αντίστασης που αντέτασσε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ενάντια σε όλα τα χαράτσια. Το σύνθημα 'Δεν Πληρώνω' ήταν η πιο ριζοσπαστική έκφραση της κοινωνίας που εξαθλιωνόταν. Μέσα από την πρακτική του 'Δεν πληρώνω' καταλυόταν στην πράξη και το μνημόνιο και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Ήταν μια ριζοσπαστική πρακτική την οποία υιοθετούσε και το ΚΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ -και βέβαια το 'ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ' το οποίο γεννήθηκε από την ανάγκη να αγωνιστούμε συλλογικά. 

Τα διόδια ήταν ένας μόνο τομέας αυτού του αγώνα γιατί σου στερούσαν την χρήση γρήγορων και ασφαλών δρόμων αν δεν πλήρωνες. Υπήρχε και κάτι άλλο στα διόδια πιο άμεσο, το οποίο βοήθησε το κίνημα να πάρει διαστάσεις: Ήταν η αίσθηση, τουλάχιστον έτσι το ένιωθα εγώ, ότι παίρνεις πίσω κάτι που σου ανήκε δικαιωματικά. Γιατί οι δρόμοι είναι κοινωφελή έργα και ανήκουν στους πολίτες και όχι στο κράτος και τους μεγαλοεργολάβους. Για όσους νόμιζαν ότι το κράτος είχε αλωθεί από την Τρόικα και η χώρα είχε παραδοθεί με το μνημόνιο στους εργολάβους, το να μην πληρώσεις ήταν πολιτική πράξη και όχι λαμογιά. 

Όσοι δεν πλήρωναν δεν το έκαναν για μαγκιά αλλά γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν και γιατί δεν το θεωρούσαν σωστό. Το ότι αυτό το κίνημα είχε απήχηση στην κοινωνία φαίνεται από τον τρόπο που το αντιμετώπισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Έκαναν καινούργιους νόμους ποινικοποιώντας την αντίσταση και βάζοντας εξοντωτικά πρόστιμα. Όμως αυτό δεν έκαμψε την αντίσταση και δεν σταμάτησε την πορεία για τη νίκη της αριστεράς, όπως φάνηκε στις 25 Ιανουαρίου του '15. Ήταν η νίκη των κινημάτων που ενέπνεαν την ελληνική κοινωνία, όπως οι καθαρίστριες και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, αλλά και όσων πίστευαν ότι με την Αριστερά στην κυβέρνηση θα αλλάξουν αυτοί οι τρομοκρατικοί νόμοι. Και πράγματι μερικές κινήσεις που έγιναν ήταν προς αυτή την κατεύθυνση με την απαλλαγή από τα πρόστιμα των ανέργων που πιάστηκαν χωρίς εισιτήριο ή με επαναπρόσληψη των καθαριστριών και το άνοιγμα της ΕΡΤ. 

Το καλοκαίρι, λοιπόν, του 2015 μου ήρθε να πληρώσω και εμένα το πρόστιμο από τα διόδια της Εγνατίας το ποσό των 21.787,20 ευρώ για 178 διελεύσεις κόστους 427,20. Πρώτη παράβαση 22/11/2013 και τελευταία 25/06/2015. Από αυτά, τα 8.400 βεβαιώθηκαν από την εφορία βάσει ενός νόμου που μετατρέπει τον κρατικό μηχανισμό σε εισπράκτορα προς όφελος των ΑΕ όπως είναι και η Εγνατία και τα οποία πρέπει να πληρωθούν έως τις 29/02/2015.
Φυσικά το ποσό είναι τεράστιο και, παρόλο που δεν έχω άλλα χρέη, μου είναι αδύνατο να το πληρώσω και αφού αποφάσισα να το δημοσιοποιήσω έγινε για λίγο πανελλήνιο θέμα. Από την μια πλευρά από αλληλέγγυους δημοσιογράφους όπως από το Κόκκινο Θεσσαλονίκης, την ΕΡΤ open και άλλους που στάθηκαν στην κοινωνική, ηθική και πολιτική διάσταση του θέματος. Και από την άλλη από συστημικά κανάλια όπως το MEGA ιδιοκτησίας του Μπόμπολα με άμεσα συμφέροντα από την καταβολή διοδίων και το Κανάλι Εpsilon, όπου ναι μεν καταλάβαιναν την κατάσταση (άνεργος με δυο παιδιά), αλλά το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ήταν 'προσέξτε εσείς τηλεθεατές, βλέπετε τι παθαίνουν αυτοί που έχουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές'. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο όπου πολλαπλασιάζονται οι δίκες προς τα μέλη του 'Κινήματος Δεν Πληρώνω' και που εξακολουθούν οι κατασχέσεις για χρέη τα οποία κανείς δεν κοιτά αν μπορούν να πληρωθούν. 

Το κράτος αποκτά μια μαφιόζικη συμπεριφορά όπου τους νόμους τους κάνουμε για το στενό προσωπικό μας συμφέρον και όποιος τους παραβαίνει δεν θα γλυτώσει ποτέ. Την περίοδο αυτή ζούμε ξανά την εποχή πριν τις 25/01/2015 όταν η Τρόικα γύριζε σαν κυρίαρχος στα υπουργεία θέτοντας τους νόμους που θα ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως κάτι έχει αλλάξει, γιατί τα ψέματα έχουν κοντά πόδια, όλη η κοινωνία είναι σε αναβρασμό, η εμπιστοσύνη και η ελπίδα προς την κυβέρνηση της ‘Αριστεράς’ χάνεται μέσα στις κινητοποιήσεις. Σήμερα είναι ανάγκη να ριζοσπαστικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων.

Εγώ σήμερα νιώθω στο πετσί μου τη βαρβαρότητα του συστήματος, την οποία πολεμούσα και θα συνεχίσω να πολεμώ. Η ανυπακοή σε καταχρηστικούς νόμους και ο αγώνας για την κατάργησή τους δεν πρέπει να καμφθεί. Η νίκη θα έρθει μέσα από αγώνες και συλλογικές δράσεις και με αλληλεγγύη σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη -και δεν μιλώ μόνο για εμένα, αλλά και όλους που βρίσκονται δίπλα μας και υποφέρουν σιωπηλά. Με εκτίμηση, Γιώργος Θεοφάνου».
Πηγή: protothema.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X