Προβλήματα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι όταν έρχεται το παιδί  thumbnail

Παναγιώτης, 35 ετών

Προβλήματα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι όταν έρχεται το παιδί

Καλημέρα σας ,

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το χρόνο που θα αφιερώσετε να διαβάσετε το πρόβλημα μου για να μου δώσετε μια διέξοδο θετικής σκέψης και πώς να το χειριστώ .Το πρόβλημα που με απασχολεί και χρειάζομαι την βοήθεια σας είναι το εξής Ζούσαμε σε ένα σπίτι αρκετά άνετο. Η γυναίκα μου όμως ήθελε μετά τη γέννα να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι μικρό και με υγρασία στην πολυκατοικία που μένουν και οι δικοί της… Έχω σοβαρές αντιρρήσεις μιας και το παιδάκι μας έχει πρόβλημα υγείας και ο χώρος είναι ακατάλληλος, μικρός με πολύ υγρασία. Όλη αυτή η ιστορία έχει προκαλέσει προβλήματα στη σχέση μας νιώθω ότι δεν ενδιαφέρεται για μένα και μου έχει γυρίσει την πλάτη. 


Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας .


Απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Φαίνεται να σας απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της οικογενειακής εστίας. Δεν έχετε άδικο. Είναι σημαντικό κάποιος να νιώθει ασφάλεια για να μπορεί να παράσχει αυτά που θεωρεί απαραίτητα στην οικογένειά του. Όμως είναι σημαντικό να μη πελαγώνουμε σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια, έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τις συνθήκες που παρουσιάζονται μπροστά μας. Εσείς νιώθετε μοναξιά, απογοήτευση και φόβο, όπως και η γυναίκα σας. Όμως είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε εδώ πως τα συναισθήματα αυτά αφορούν σε δύσκολες εξωτερικές συνθήκες και όχι επειδή δεν συμπαραστέκεται ο ένας στον άλλο. Φαίνεται πως το πρόβλημα στην καρδούλα του παιδιού σας επιρέασε και εσάς και τη γυναίκα σας με τρόπο που να σας 'πήγε πίσω' εκεί που ένιωθε ο καθένας ασφάλεια με το δικό του τρόπο. 

Εσείς δείχνετε όλη την καλή διάθεση να είστε υποστηρικτικός και να παρέχετε ό,τι χρειάζεται η οικογένειά σας όμως χρειάζεται και μια υπομονή για να εμπιστευτεί η γυναίκα σας την νέα κατάσταση και το πόσο σταθερή θα είναι αυτή. Και φυσικά έχετε κι εσείς τα όριά σας τα οποία δοκιμάζονται έντονα με όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσατε. Θυμηθείτε όμως πως μια γυναίκα ζει τη μητρότητα λίγο περισσότερο προστατευτικά προς το παιδί της παρά ένας άνδρας την πατρότητα. Αυτό δε σημαίνει πως 'σας έχει γυρίσει την πλάτη', ή ότι 'δεν ενδιαφέρεται πια'. Προσπαθήστε να ζητήσετε βοήθεια από έναν άνθρωπο που εμπιστεύεστε. Πηγαίνετε το νέο αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ για κάποιο καιρό μέχρι να ηρεμήσετε με το θέμα της κλοπής και να ξεκουραστείτε για να είστε πιο χαλαρός και να μπορείτε να δείξετε τη σιγουριά που επιθυμείτε να δεί η γυναίκα σας ότι έχετε. Περάστε το χρόνο σας μαζί, οι δύο σας με το παιδί. Επίσης αφήστε σε ένα πρόσωπο που εμπιστεύεστε το παιδί για να θυμηθείτε κάπως τις πιο παλιές φάσεις της σχέσης σας. Το σημαντικό είναι σε κάθε περίπτωση να έχετε διάθεση να πλησιάσετε. Η μοναξιά, η άμυνα κι ο εκνευρισμός σπάνε όσο διαφαίνεται αυτή η διάθεση. Είναι σα τη λιακάδα μετά τη βροχή.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X