Στους 44 οι νεκροί από την γρίπη - 106 άτομα σε ΜΕΘ   thumbnail
Στους 44 ανέρχονται οι άνθρωποι που κατέληξαν από επιπλοκές της γρίπης, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 106 ασθενείς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στους 44 οι νεκροί από την γρίπη – 106 άτομα σε ΜΕΘ


Στους 44 ανέρχονται οι άνθρωποι που κατέληξαν από επιπλοκές της γρίπης, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 106 ασθενείς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ωστόσο όπως αναφέραμε χθες, 14 άτομα που βρίσκονται σε ΜΕΘ, είναι κάτω από 16 ετών, γεγονός που αποτελεί καμπανάκι για την επιστημονική κοινότητα για την επιθετικότητα του ιού της γρίπης.


Να θυμίσουμε ότι τραγική κατάληξη είχε πριν τρεις ημέρες, ένα 4χρονο παιδάκι που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων. Το παιδί κατέληξε από επιπλοκές της γρίπης, την στιγμή που δεν είχε άλλο υποκείμενο νόσημα.


Εν τω μεταξύ τα τεράστια χρέη του ΕΟΠΥΥ δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις Ιδιωτικές Κλινικές, οι οποίες αναγκάζονται να αποσυρθούν από την προσφορά των ΜΕΘ που είχαν εξαγγείλει.


Η ΠΕΙΚ, ζητά την ανακοστολόγηση του νοσηλίου της ΜΕΘ, στο 50% μόνο του κόστους σε Δημόσιο Νοσοκομείο, τιμή απαλλαγμένη από τα χαράτσια rebate και clawback και χωρίς επιβάρυνση με ΦΠΑ, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των μη τακτικών πληρωμών που βιώνουν οι ιδιωτικές κλινικές από τον ΕΟΠΥΥ.


Σε διαφορετική περίπτωση, ο κλάδος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί  στην διάθεση των ΜΕΘ που έχει υποσχεθεί πως θα κάνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, και μάλιστα σε μία περίοδο που η γρίπη σαρώνει και οι ανάγκες για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ αυξημένες, αναφέρουν με ανακοίνωσή τους. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X