Το μεγάλο πέος προκαλεί καλύτερο οργασμό στη γυναίκα;

Μια μεγάλη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, έρχεται να επιβεβαιώσει έναν από τους μεγαλύτερους φόβους πολλών ανδρών: Ναι, το μέγεθος του πέους όντως μετράει.

Φαίνεται πως το μεγάλο πέος όντως μπορεί να ικανοποιήσει καλύτερα μια γυναίκα. Μάλιστα, το μήκος του μέσου πέους ορίστηκε από την συγκεκριμένη έρευνα στα 14,9 εκατοστά. Γιατί μετράει όμως;

Πότε οι γυναίκες έχουν πιο συχνά οργασμό;

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Ψυχολογίας του «University of the West of Scotland» αποκάλυψε πως οι γυναίκες που είχαν πιο συχνά κολπικό οργασμό, δήλωσαν ότι είχαν πιο συχνά οργασμό με άνδρες που είχαν μεγάλο πέος.

fili1

Οι γυναίκες αυτές, στην πλειοψηφία τους φοιτήτριες του Πανεπιστημίου, είχαν αρκετούς ερωτικούς συντρόφους στο παρελθόν αλλά και εμπειρίες ώστε να μπορούν να συγκρίνουν την ευχαρίστηση ανάλογα με το μέγεθος του ανδρικού μορίου.

Πού οφείλεται αυτό;

Πολλές δε από αυτές δήλωναν ότι δεν τους ενδιέφερε το μέγεθος, αλλά οι απαντήσεις αναφορικά με την ικανοποίησή τους ήταν διαφορετικές. Όσο μακρύτερο ήταν το πέος τόσο πιο πιθανό ήταν να έρθουν σε οργασμό.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στη μεγαλύτερη ικανότητα ενός μεγάλου πέους να διεγείρει ολόκληρο το μήκος του κόλπου, καθώς και τον τράχηλο της μήτρας. «Η ανδρική ανησυχία για το μέγεθος του πέους μπορεί τελικά να μην αντικατοπτρίζει απλώς τα  εσωτερικευμένα, πολιτισμικά, ανδρικά στερεότυπα, αλλά να στηρίζεται και σε βιολογικά δεδομένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Stuart Brody.

Μετρούν και άλλα χαρακτηριστικά στη σχέση

«Και όντως, όπως πολλά χαρακτηριστικά των ανδρών μετρούν στη σχέση, όπως η  νοημοσύνη, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η αίσθηση του χιούμορ, η κοινωνική θέση, το ύψος, η οικονομική κατάσταση έτσι και το μέγεθος ίσως είναι ένα χαρακτηριστικό που τελικά μετρά, που εκτιμάται από την γυναίκα, τουλάχιστον από τη γυναίκα που ικανοποιείται κολπικά…».

Οκτώ μήνες πριν από τη δημοσίευση της έρευνας για το μέγεθος του πέους μια άλλη έρευνα έκανε λόγο για δυο εντελώς ξεχωριστά φαινόμενα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο κολπικός οργασμός και ο κλειτοριδικός οργασμός ενεργοποιούν διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου. Στο θέμα του κατά πόσο οι δυο τύποι οργασμού σχετίζονται μεταξύ τους, υπάρχει έντονη επιστημονική διαφωνία.

Διαφέρει ο κολπικός από τον κλειτοριδικό οργασμό;

Η Γαλλίδα γυναικολόγος Odile Buisson για παράδειγμα, υποστηρίζει την κλασική υπόθεση πως ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται από τη διέγερση της κλειτορίδας. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, το εμπρόσθιο τοίχωμα του κόλπου συνδέεται στενά με τα εσωτερικά μέρη της κλειτορίδας, που σημαίνει ότι διέγερση του κόλπο χωρίς ενεργοποίηση της κλειτορίδας  είναι αδύνατη. Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, οι λεγόμενοι κολπικοί οργασμοί θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι κλειτοριδικοί οργασμοί με άλλο όνομα.

Όπως και να έχει το ζήτημα του γυναικείου οργασμού είναι πολύ σύνθετο. Άλλοι επιστήμονες τονίζουν την ικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό μέσω του ερεθισμού και άλλων ερωτογόνων ζωνών. Ο Stuart Brody, πάντως που πραγματοποίησε την έρευνα για το μέγεθος του πέους χαρακτήρισε ως κακώς κείμενο την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι γυναίκες έρχονται σε πιο συχνά σε οργασμό με την διέγερση της κλειτορίδας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς αντιδράμε αν τα παιδιά μας δουν ή ακούσουν να κάνουμε σεξ;

Μέγεθος πέους: Πόσο «μετράει» για τους άνδρες και πόσο για τις γυναίκες;

Τι να κάνω αν ο γιος μου πηγαίνει σε οίκους ανοχής;

Σεξ στην τρίτη ηλικία: «Κόβεται» η ερωτική επαφή μεταξύ του ζευγαριού;

Πότε η σεξουαλική φαντασίωση γίνεται διαστροφή;

Γιατί δεν έχω οργασμό; Μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Σχετικά άρθρα