Χωρισμένος μπαμπάς: Προβλήματα που αντιμετωπίζει με το παιδί thumbnail

Γιάννης, αναγνώστης του boro.gr

Φαίνεστε αποκαρδιωμένος κι αυτό ίσως να πέρασε στο παιδάκι σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα παιδιά όταν χωρίζουν οι γονείς περιμένουν κάπως απ'αυτούς να δουν τι διάθεση έχουν και μετά σιγοντάρουν κι αυτά (θλίψη-χαρά-φόβος κ.τλ). Μη σας παίρνει λοιπόν από κάτω. Διεκδικήστε την κόρη σας συναισθηματικά. Ζητήστε να τη δείτε, πηγαίνετε στο σπίτι που μένει έστω κι αν δεν πάτε πια για τους λόγους σας. Σπάστε τους τοίχους για χάρη της. Έστω για να την πάρετε και να πάτε ξανά στο δικό σας σπίτι. Θα το εκτιμήσει.

Χωρισμένος μπαμπάς: Προβλήματα που αντιμετωπίζει με το παιδί

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Γεια σας με λένε Γιάννη έχω 1 χρόνο τώτα που χώρισα και ενώ μέχρι τώρα η κορούλα μας 5,5 ετών ερχότανε σπίτι και παίζαμε και κοιμόμασταν και ήταν όλα καλά εδώ και 1 μήνα δε θέλει να έρθει και μιλάμε μόνο στο τηλέφωνο: Δε ξέρω πώς να το χειριστώ. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Φαίνεστε αποκαρδιωμένος κι αυτό ίσως να πέρασε στο παιδάκι σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα παιδιά όταν χωρίζουν οι γονείς περιμένουν κάπως απ'αυτούς να δουν τι διάθεση έχουν και μετά σιγοντάρουν κι αυτά (θλίψη-χαρά-φόβος κ.τλ). Μη σας παίρνει λοιπόν από κάτω. Διεκδικήστε την κόρη σας συναισθηματικά. Ζητήστε να τη δείτε, πηγαίνετε στο σπίτι που μένει έστω κι αν δεν πάτε πια για τους λόγους σας. Σπάστε τους τοίχους για χάρη της. Έστω για να την πάρετε και να πάτε ξανά στο δικό σας σπίτι. Θα το εκτιμήσει. Εστιάστε στο να καταλάβετε γιατί έχει απομακρυνθεί. Ρωτήστε τη με μια ουδέτερη ερώτηση που δε δείχνει φόβο προτίμησης προς τη μητέρα της, ή όποια άλλη ανασφάλεια, να σας πει με δικά της λόγια τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Η απάντηση μπορεί να μην έχει σχέση με απόρριψη προς το πρόσωπό σας. Αλλά ακόμα κι αν έχει να κάνει μ'αυτό, θυμηθείτε πως τα παιδιά δεν κρατούν κακίες. Αν τη διεκδικήσετε πραγματικά θα σας νιώσει πάλι κοντά της και θα σας αναζητήσει στη συνέχεια. Φερθείτε με διάθεση να αφουγκραστείτε τις ανάγκες της.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X