Μπολονέζ φούρνου thumbnail

Μπολονέζ φούρνου


  • Μερίδες:4

  • Χρόνος προετοιμασίας:20'

  • Χρόνος μαγειρέματος:1:5 '

  • Έτοιμο σε:1:25 '


Υλικά



  • 500γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente

  • Για τον κιμά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό

  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

  • 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • αλάτι, πιπέρι

  • Για την κρέμα

  • 300ml κρέμα γάλακτος

  • 20γρ. βούτυρο

  • 20γρ. αλεύρι

  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Διαδικασία



Βήμα 1


Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.


Βήμα 2


Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνετε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε.


Βήμα 3


Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την κρατάτε στην άκρη.


Βήμα 4


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο κάνετε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτετε την επιφάνεια με το μίγμα της κρέμας και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.


olivemagazine.gr


 




[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X