Μπολονέζ φούρνου

<ul class="recipe-info clearfix">
<li class="servings"><span class="name">Μερίδες:</span><span class="value">4</span></li>
<li class="prep-time"><span class="name">Χρόνος προετοιμασίας:</span><span class="value">20'</span></li>
<li class="cook-time"><span class="name">Χρόνος μαγειρέματος:</span><span class="value">1:5 '</span></li>
<li class="ready-in"><span class="name">Έτοιμο σε:</span><span class="value">1:25 '</span></li>
</ul>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">500γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente</li>
<li class="ingredient2">Για τον κιμά</li>
<li class="ingredient">500γρ. κιμά μοσχαρίσιο</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. γλυκού ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li class="ingredient">4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
<li class="ingredient2">Για την κρέμα</li>
<li class="ingredient">300ml κρέμα γάλακτος</li>
<li class="ingredient">20γρ. βούτυρο</li>
<li class="ingredient">20γρ. αλεύρι</li>
<li class="ingredient">100γρ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνετε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την κρατάτε στην άκρη.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο κάνετε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτετε την επιφάνεια με το μίγμα της κρέμας και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.</p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr</p>
<p class="instructions"> </p>
</div>
<p class="ready-in"><span class="value"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα