Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια

<ul class="recipe-info clearfix">
<li class="servings"><span class="name">Μερίδες:</span><span class="value">4</span></li>
<li class="prep-time"><span class="name">Χρόνος προετοιμασίας:</span><span class="value">20'</span></li>
<li class="cook-time"><span class="name">Χρόνος μαγειρέματος:</span><span class="value">15'</span></li>
<li class="ready-in"><span class="name">Έτοιμο σε:</span><span class="value">35'</span></li>
<li class="waiting-time"><span class="name">Χρόνος αναμονής:</span><span class="value">1 ώρα</span></li>
</ul>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 κιλό φιλέτο σολομού</li>
<li class="ingredient">20 ντοματίνια κομμένα στην μέση</li>
<li class="ingredient">20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα</li>
<li class="ingredient">μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα</li>
<li class="ingredient2">Για τη μαρινάδα</li>
<li class="ingredient">1 φύλλο δάφνης</li>
<li class="ingredient">θυμάρι ή ρίγανη</li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)</li>
<li class="ingredient">4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">λίγο άνηθο</li>
<li class="ingredient">χυμό από 2 λεμόνια</li>
<li class="ingredient">ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.</p>
</div>
<p><strong>Tip: </strong>Τα ντοματίνια και τα μανιτάρια, αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε στις μεταλλικές σούβλες.</p>
<p>olivemagazine.gr</p>
<p class="waiting-time"><span class="value"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα