Πως οι αλλεργίες προστατεύουν από τον καρκίνο του εγκεφάλου; thumbnail
Τα άτομα με αλλεργίες του αναπνευστικού συστήματος, άσθμα και έκζεμα είναι λιγότερο πιθανόν να εκδηλώσουν γλοίωμα, μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, παρατήρησαν ερευνητές.

Πως οι αλλεργίες προστατεύουν από τον καρκίνο του εγκεφάλου;

Τα άτομα με αλλεργίες του αναπνευστικού συστήματος, άσθμα και έκζεμα είναι λιγότερο πιθανόν να εκδηλώσουν γλοίωμα, μια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, παρατήρησαν ερευνητές.

Το γλοίωμα είναι ο ιατρικός όρος για την περιγραφή των όγκων που πηγάζουν από τον κολλώδη ή υποστηρικτικό ιστό του εγκεφάλου. Πάνω από το ένα τέταρτο των καρκίνων του εγκεφάλου και το 80% των καλοηθών εγκεφαλικών όγκων είναι γλοιώματα.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, διεθνής επιστημονική ομάδα μελέτησε περισσότερους από 4.500 ασθενείς με γλοίωμα και σχεδόν 4.200 χωρίς καρκίνο του εγκεφάλου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ιστορικό αναπνευστικών αλλεργιών, άσθματος και εκζέματος σχετιζόταν με μειωμένο κίνδυνο γλοιώματος.

Συγκεκριμένα, τα άτομα με αναπνευστικές αλλεργίες ή έκζεμα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης της θανατηφόρου αυτής μορφής καρκίνου του εγκεφάλου, συγκριτικά με άτομα χωρίς αυτές τις παθήσεις.

«Πολλές μελέτες έχουν αναδείξει αυτή τη σχέση. Και σήμερα την επιβεβαιώνουμε στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη. Και τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα, δηλαδή να αποσαφηνίσουμε τον υποκείμενο μηχανισμό» σχολιάζει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Μελίσσα Μποντι, αντιπρόεδρος Πρόληψης του Καρκίνου και Πληθυσμιακής Επιστήμης στο Αντικαρκινικό Κέντρο του Κολεγίου «Baylor».


health.in.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X