Η γυναίκα μου δε θέλει σεξ, τι συμβαίνει;

Αναγνώστης μας ρωτά.

Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να ανεβάσω την σεξουαλική διάθεση της συζύγου μου η οποία μετά από την γέννηση των δύο παιδιών μας (δυο αγόρια 5 και 2 ετών αντίστοιχα) έχει πέσει πάρα πολύ. Έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους το έχουμε κουβεντιάσει αρκετές φορές αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι.

Θέσαμε τον προβληματισμό σας στην επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών η οποία και σας απάντησε:

Πρώτη προσέγγιση. Πολιτικά ορθή. 

Πολύ πιθανή μια μεταλόχεια κατάθλιψη της γυναίκας να είναι η αιτία που μπορεί με αντικαταθλιπτικά να βελτιωθεί. Χωρίς τη σοβαρή εξέταση της συζύγου με συγκατάθεση της βέβαια δε μπορεί κανείς να σας βοηθήσει. Συζήτηση με γυναικολόγο ενδοκρινολόγο και ψυχίατρο είναι χρήσιμη. Με πλήρη βέβαια συνείδηση της γυναίκας σας ότι το έχει ανάγκη γιατί το δικό σας θέλω για αύξηση της διάθεσής της ηδη μπορεί να λειτουργεί ανασταλτικά. Αυτή είναι η εύκολη απάντησή μας.

Δεύτερη προσέγγιση. Πιο ειλικρινής και ανορθόδοξη.

Για το ερώτημα που βάζετε εσείς με σχετική αθωότητα δηλαδή το πώς η γυναίκα ερωμένη μετατρέπεται σε ανοργασμική μητέρα και φίλη, χωρίς όμως φύλο… Η επιστήμη και η ιστορία δεν έχει απαντήσει ακόμα. Για ένα πρόβλημα που απασχολεί όλο τον πλανήτη εδώ και αιώνες.

Ένας μεγάλος σοφός έλεγε. Αφού η επιστήμη δε μπορεί να απαντήσει, ρωτήστε τους φίλους σας εμπιστευθείτε την εμπειρία σας και διαβάστε  και τους ποιητές.

Σχετικά άρθρα