Πόσο σεξ θέλουν οι γυναίκες; thumbnail

Πόσο σεξ θέλουν οι γυναίκες;

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός, ουρολόγος-ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, απαντά στο ερώτημα: Πόσο σεξ θέλουν σήμερα οι γυναίκες;

Το ερώτημα που επιχειρεί να αποσαφινήσει δεν είναι απλή υπόθεση, γιατί συνήθως η ανδρική ματιά είναι αυτή που προσανατολίζει τα ερωτήματα.


Τι επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας;


Σε όλες τις έρευνες για τη γυναικεία επιθυμία απαντήσεις συνήθως έχουμε με βάση το τι πιστεύουν οι γυναίκες για τα αλλά ζευγάρια. Πόσο συχνά δηλαδή κάνουν σεξ οι άλλοι και συγκρίνουν θετικά ή αρνητικά άρα, ταυτίζονται με το μέσο όρο της ανδρικής συχνότητας που έχει επιβληθεί ως υγιής χωρίς να επαληθευτεί ποτέ.  Στις σχετικές μελέτες για τη γυναικεία σεξουαλικότητα η διάσταση της επιθυμίας και του οργασμού  (μυαλό και σώμα)  προσπαθεί να ερμηνευτεί με ανδρικά εργαλεία, γι’  αυτό και δεν βγαίνουν συμπεράσματα εύκολα.


Που φαίνεται αυτά να καταλήγουν;


Οι άνδρες θέλουν τις γυναίκες σεξουαλικές και προκλητικές για τους ίδιους και όχι για τους άλλους. Στον αρσενικό εγκέφαλο η γυναίκα του άλλου όταν είναι σεξουαλική θεωρείται προκλητική, ωστόσο η γυναίκα του καθενός αντιμετωπίζεται μάλλον ως  επικίνδυνη εάν θέλει τόσο πολύ το σεξ.


Με δυο λόγια, η ικανότητα στύσης στον άνδρα είναι αρρενωπότητα και υγεία ενώ στη γυναίκα είναι σεξομανία και καταδικασμένη ως ύποπτη συμπεριφορά.


Οι εταιρίες ψάχνουν στις γυναίκες την κατάθλιψη που υποψιάζονται ότι συνοδεύει την σεξουαλική δυσκολία στη γυναίκα και όχι τους μηχανισμούς των γεννητικών της οργάνων όπως έγινε και με τον άνδρα.


Οι ερευνητικές προσπάθειες για το γυναικείο χάπι προσανατολίζονται κυρίως στην επιθυμία της γυναίκας και όχι στην ικανότητα του κόλπου να αντιδρά κάτι διαφορετικό στην προσέγγιση συγκριτικά με τον άνδρα που τα χάπια απευθύνονται κυρίως στην μηχανική προσέγγιση (ικανότητα στύσης).


Η προσπάθεια της φαρμακευτικής βιομηχανίας να δημιουργήσει το γυναικείο Viagra φαίνεται να μην έχει καμία επιτυχία, απογοητεύοντας τους οικονομικούς εγκέφαλους των εταιριών. Ίσως γιατί όπως έλεγε η Isabel Allende «Για τις γυναίκες το καλύτερο αφροδισιακό είναι οι λέξεις. Το σημείο G βρίσκεται στα αυτιά και όποιος το ψάχνει πιο κάτω χάνει τον χρόνο του».


Φωτογραφία εξωφύλλου: http://nandoism.com


Διαβάστε ακόμα:


Αρέσουν στις γυναίκες τα πρόστυχα λόγια;


Οι δυο στάσεις που οι γυναίκες μισούν στο κρεβάτι

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X