Η Αριάδνη Νούκα νομική σύμβουλος απαντά στις ερωτήσεις σας thumbnail
Η Αριάδνη Νούκα νομική σύμβουλος ΣΑΣΘ απαντά στις ερωτήσεις σας σε νομικά θέματα Στείλτε και εσείς το ερώτημά σας στο info@boro.gr

Η Αριάδνη Νούκα νομική σύμβουλος απαντά στις ερωτήσεις σας

Η Αριάδνη Νούκα, νομική  σύμβουλος, απαντά στις ερωτήσεις σας σε νομικά θέματα. Στείλτε και εσείς το ερώτημά σας στο info@boro.gr 14)


Καλησπέρα σας


Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής


Ειμαι παντρεμένος πέρίπου 1,5 χρόνο με την  σύζυγο μου (δεν εχουμε αποκτήσει παιδιά).


Κατα την διάρκεια του συμβίωσης μας παρουσιάστηκαν σοβαρές διενέξεις, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα (ανεργία) και αυτο είχε ως κατάληξη, εδω και 2 μήνες, η σύζυγος να μένει  στο πατρικό της σπίτι (στην επαρχία) και μα ζει με τους γονείς της.


Μου δήλωσε ξεκαθαρα οτι δεν θελει ξανα να επιστρέψει στο σπίτι μας στην Αθήνα.


Μου δήλωσε ως ορο οτι αν θελω να είμαστε μαζί να παω κι εγω να ζήσω στον τόπο καταγωγή της κάτι που δεν επιθυμώ.


Μου εχει ζητήσει να της στείλω τα προσωπικά της είδη  που εχει αφησει στο σπιτι που ζούσαμε εφ οσον αρνούμαι να φύγω απο τη  Αθήνα.


Αν το κάνω θα εχω κάποια νομική συνέπεια; το αίτημα της εχει γίνει με γραπτό μήνυμα στο κινητό μου.


Θα φανεί οτι την διώχνω απο το σπίτι η μπορεί να ισχυριστεί κατι τέτοιο;


Ακόμα δεν εχει τεθεί θέμα διαζυγίου αλλά ειναι πλέον αδύνατη κάθε συννενοηση μεταξύ μας, μιας και ο γαμος μας δυστυχώς και η σχέση μας εχει κλονισθεί σοβαρά.


Πριν στείλω λοιπόν τα προσωπικά της είδη στο πατρικό της χρειάζεται να κάνω κάτι που να με καλύπτει νομικά πέρά απο το μήνυμα που έχω;


Ευχαριστώ


Θανάσης


—————————


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Πριν την αποστολή των πραγματων θα πρέπει να κοινοποιήσετε μια σχετική εξώδικη δήλωση  για όλα αυτά που περιγράφετε.
23) 


 Είμαι υιός δικ. συμπαραστατούμενης , μέλος (1/3) του εποπτικού συμβουλίου.


Επιδιώκω την παύση -και αντικατάσταση από εμένα- της δικαστικής συμπαραστάτου -αδελφής μου- λόγω μόνιμης απουσίας της στο εξωτερικό και πλημμελέστατης έως ενδεχομένως και κακόβουλης δικ. "συμπαράστασης".


Ως μη έχων ενεργητική νομιμοποίηση (1651ΑΚ), προσφεύγω με αίτησή μου στον εισαγγελέα για να προκληθεί η "αυτεπάγγελτη" δράση του δικαστηρίου, στο οποίο θα κάνω (κύρια :)παρέμβαση.


   Τι πρέπει να κάνω για να προκληθεί έκδοση προσωρινής διαταγής (κατά Κ.Πολ.Δ. 803, παραγρ. 3.), αφού δεν(:) έχω την ιδιότητα του διαδίκου :


   Υπερεπείγουσα ανάγκη, λόγω θεμάτων υγείας, βεβαίως υπάρχει.


Έχει προηγηθεί προσφυγή με αίτηση απ' ευθείας στο δικαστήριο, η οποία βεβαίως απερρίφθη, επειδή δεν είχα την ενεργητική νομιμοποίηση.Υ.Γ. 1   Τον δικηγόρο μου, φυσικά εμπιστεύομαι, όταν όμως κάποιος έχει το "ελάττωμα" να μελετά, του δημιουργούνται απορίες που δεν "συνηθίζεται" να του απαντώνται  αναλυτικά.


Αυτός είναι ο λόγος που προσφεύγω στην δική σας βοήθεια – απάντηση.
Υ.Γ. 2   Ελπίζω ότι ο τρόπος υποβολής του ερωτήματός μου είναι σωστός, καθ' ότι στην  ιστοσελίδα σας -αν δεν μου διέφυγε- δεν βρήκα συγκεκριμένες οδηγίες.


 Φαντάζομαι την απάντησή σας θα πρέπει να αναμένω στο mail μου.


———–

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η κ. Νούκα σε αυτό το ερώτημα, όπως τέθηκε, θεωρεί πρέπον να μην απαντήσει καθώς δηλώνεται ότι υπάρχει συνάδελφος της που χειρίζεται την υπόθεση 

 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X